RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Влада вигадала, як допомогти українцям з мінімальною пенсією: хто може отримати надбавку

В Україні запустили механізм так званих "меценатських пенсій", в рамках яких будь-яка людина чи організація може підвищити виплати українських пенсіонерів. Це можна зробити навіть для конкретної людини.

Згідно з постановою Пенсійного фонду №8-1, пожертвування на окремий рахунок ПФУ в Ощадбанку можуть перераховувати юридичні та фізичні особи. Перерахування можуть бути знеособленими чи персоналізованими спеціально для конкретного пенсіонера.

Перерахування можна зробити онлайн через Портал електронних послуг Пенсійного фонду за посиланням. У разі персоналізованого пожертвування, у платіжній інструкції потрібно вказати інформацію про конкретного пенсіонера, якому йде допомога:

  • ПІБ;
  • дата народження;
  • ідентифікаційний код (або серія та номер паспорта для осіб, які за релігійними переконаннями не мають податкового номера).

Читайте також: Деяким українцям платитимуть пенсії навіть за відсутності стажу: кого торкнеться

Вже наступного місяця пенсіонер отримає 70% від внесеного внеску, а 30% суми пожертвування Пенсійний фонд розподілить між пенсіонерами із найнижчими пенсіями у солідарній системі.

Раніше "Апостроф" розповідав, чому деяким пенсіонерам припиняють виплати пенсій на картку "ПриватБанку" і як вирішити проблему.

  • Вас також може зацікавити:

Надбавки пенсіонерам: хто має право на щомісячну виплату в 500 гривень

Автоматична індексація пенсій з 1 квітня: кого це стосується

Перерахунок пенсій українцям: чому деякі отримують мізерні виплати