RU  UA

Москва і Пітер нецікаві: названі потенційні цілі для дронів у Росії

Москва і Петербург для атаки безпілотниками не настільки цікаві, як цілі, де є військові підприємства.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Павло Нарожний, коментуючи потенційні цілі у Росії та "війну дронів".

Читайте також: У Москві паніка: місто "атакував" синьо-жовтий дрон з написом "Слава Україні!" - фото

За його словами, можливості радянських систем ППО (С-300) незабаром будуть вичерпані, оскільки вони випускаються тільки в Росії. Тим часом, до систем "Бук" і "Куб" підходять англійські ракети Sparrow. Тому ці системи можна буде використовувати і надалі.

Експерт зауважив, що "дроновий терор" вдалося зупинити за допомогою мобільних груп. Дрони летять повільно, тому є час переміститися до їх траєкторії і збити їх, тоді як сучасні комплекси протиповітряної оборони найбільше підходять для збиття ракет.

"Нові іранські БПЛА мають далекий радіус дії. Проте це мало що змінить, оскільки через нашу територію можуть перелітати і Shahed. Тому нічого нового для нас там немає і збивати їх так само", - зазначив він.

Українські дрони можна виробляти сотнями і вони не будуть використовуватися на передовій, адже для цього є артилерія і артилерійські ракетні комплекси HIMARS.

"А дрони, скоріше, будуть використовуватися для знищення цілей в тилу. І ці атаки будуть набагато більш ефективними, ніж "шахідні" атаки росіян. Москва і Петербург не цікаві, як цілі, оскільки там немає значних воєнних підприємств. Набагато більш доцільно атакувати заводи з виробництва ракет, танків, нафтобази, логістичні вузли тощо", - додав Павло Нарожний.

Як повідомляв "Апостроф", в обмін на недорогі та відносно та ефективні безпілотники "Шахид", які застосовуються для ударів по Україні, Росія постачає Ірану кіберзброю.

  • Вас може зацікавити:

"Ізраїльський щит" над небом України: як працюватиме захист від російських дронів

Нібито пролетів 600 км: з'явилися кадри БПЛА з Тульської області

Залишилися лише такі: у Росії "запустили" на Вашингтон саморобну "ракету", курйозне відео