RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

В обмін на дрони-камікадзе: ЗМІ дізналися, що РФ постачає Ірану

В обмін на недорогі та відносно та ефективні безпілотники "Шахід", які застосовуються для ударів по Україні, РФ постачає Ірану кіберзброю.

Як повідомляє The Wall Street Journal.

Читайте також: Вже використали 800 штук: скільки ще "шахідів" залишилося у Росії

Чиновники повідомили про те, що співпраця між Москвою та Тегераном активізувалася після того, як в Ірані погодилися надати, окрім дронів, ракети малої дальності та танкові та артилерійські снаряди.

"Російська влада вирішила, що вигоди від поглиблення військових відносин з Іраном переважують будь-які недоліки", - повідомили журналісти.

Іран прагне отримати кібердопомогу, а також, за словами співрозмовників видання, десятки елітних російських ударних вертольотів та реактивних винищувачів та допомогу у реалізації своєї ракетної програми дальньої дії.

Водночас The Wall Street Journal повідомляє про те, що головний постачальник кіберпослуг Ірану - компанія РФ "Протей", яка має контракти з російським міністерством оборони.

Як раніше повідомляв "Апостроф", у ході попередньої російської атаки дронами сили ППО України збили 16 із 21 запущеного окупантами безпілотника.

  • Вас також може зацікавити:

Росія готується до масованого ракетного обстрілу України: офіцер ЗСУ розкрив деталі

Українські дрони все рознесуть у Криму: експерт оцінив масштаби наслідків атаки на півострові

Нібито пролетів 600 км: з'явилися кадри БПЛА із Тульської області