RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

У Скадовську назріває гуманітарна катастрофа: зведення за 12 квітня

Російські окупанти протягом доби, 12 квітня, продовжили завдавати ударів по території нашої країни. Нарахували 19 авіаційних та 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Броньовики, танки та понад 700 окупантів: Генштаб озвучив втрати РФ на 12 квітня

Росіяни відкривали вогонь по позиціях українських військ та інфраструктурі населених пунктів. Є поранені серед мирних жителів.

Там зазначили, що загроза завдання ракетних ударів - висока. Українська авіація завдала шість ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. Збили один безпілотник типу “Орлан - 10”.

Підрозділи ракетних військ та артилерії уразили чотири райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, одну радіолокаційну станцію.

За інформацією Генштабу, попри втрати, російські окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. За добу українці відбили 34 атаки ворога.

Ситуація на фронтах

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки: ситуація без істотних змін. Росіяни обстріляли н. п. Галаганівка, Залізний Міст, Архипівка Чернігівської області; Мефодівка, Білопілля, Волфине, Кіндратівка, Варачине, Басівка, Запсілля Сумської області, а також Ветеринарне, Вовчанськ, Варварівка, Землянки, Комісарове та Колодязне на Харківщині.

Куп’янський напрямок: обстріляли н. п. Тополі, Красне Перше, Дворічна, Западне та Кіндрашівка Харківської області.

Лиманський напрямок: зафіксовані безуспішні наступи в районі Білогорівки. Артилерійських обстрілів зазнали Новоселівське, Невське, Піщане, Кузьмине та Білогорівка Луганської області.

Бахмутський напрямок: ворог штурмує Бахмут. За добу українці відбили численні атаки. Від обстрілів постраждали, зокрема, Васюківка, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Курдюмівка, Дружба та Залізне Донецької області. Здійснили безуспішні наступи в районі північніше Хромового та біля Богданівки.

Авдіївський та Мар’їнський напрямки: росіяни вели наступальні дії в районах Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, успіху не мав. Найзапекліші бої - за Мар’їнку.

Запорізький та Херсонський напрямки: противник обороняється. Росіяни обстріляли низку населених пунктів.

Окупанти продовжують використовувати навчальні заклади тимчасово захоплених територій у власних цілях, облаштовуючи в них свої військові об’єкти, прикриваючись “живим щитом” - школярами та викладачами.

У Скадовську Херсонської області прибули мобілізовані. Їх розміщують в закладах освіти. При цьому окупанти примушують продовжувати освітній процес з обов’язковим відвідуванням занять дітьми.

"У тимчасово захопленому Росією Скадовську назріває гуманітарна криза через збільшення дефіциту ліків. Російська окупаційна так звана “влада” значно обмежила постачання усіх видів ліків в аптеки", - додали у Генштабі.

Раніше ми писали, що ЗСУ відбили на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках 72 атаки.

  • Вас може зацікавити:

Москва і Пітер нецікаві: названі потенційні цілі для дронів у Росії

Ніхто заздалегідь це не обговорював: у Міноборони оцінили ризики витоку документів Пентагону для ЗСУ

Контрнаступ може початися пізніше: Шмигаль назвав можливу дату та причину