RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Накличете біду: чому не можна нічого брати з кладовища додому

Відвідуючи близьку померлу людину на кладовищі, наприклад, під час Гробків, варто пам'ятати про те, що у жодному разі із цвинтаря не варто забирати додому будь-які предмети – зробивши це, можна накликати біду не лише на себе, але також і на членів сім’ї або друзів.

Про це повідомляє "Апостроф".

Уявлення про те, що нічого не можна забирати з кладовища, ґрунтуються на різних реальних історіях, зібраних за багато років. Саме через це, люди з обережністю ставляться до предметів, що знайдені на землі мертвих.

Читайте також: Світла седмиця 2023: що можна і заборонено робити з 17 до 23 квітня

Так, на цвинтар людина приходить з почуття горя, туги й болю і цими емоціями просякнуте усе навкруги. На могилу близьких родичі приносять іграшки, квіти, сувеніри, кожна із яких несе у собі певний сенс. Дехто вважає, що ці речі оберігають душу покійного, тому, взявши їх, можна потривожити душу померлого і той захоче повернути речі назад.

Окрім цього, вважається, що деякі люди можуть займатися чорною магію, зокрема і на кладовищах і залишати там зурочені речі навмисно. Тож, інша людина, взявши такий предмет, неодмінно накличе на себе біду.

Втім, священнослужителі не згодні із такою думкою, оскільки церква заперечує наявність духів. Вони стверджують, що брати речі з кладовища можна, і такі дії не заподіють шкоди.

Раніше ми писали, на які дні випадають Гробки у 2023 році й чи можна відвідувати цвинтарі.

Вас може зацікавити:
Церковний календар 2023: список усіх свят у квітні

Докази для Гааги: як виглядає "цвинтар ракет" у Харкові, фото та відео

Гробки 2022: історія, традиції поминальних днів та головні заборони