RU  UA

Бояться контрнаступу, як миші – кота: боєць ЗСУ про настрої серед ПВК "Вагнер"

У "вагнерівців", які не на жарт перелякалися українського контрнаступу, вже немає досвідчених бійців, або навіть якщо і залишилися такі, то їх дуже мало.

Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив лейтенант, командир роти батальйону "Свобода" Нацгвардії Євгеній Оропай.

Читайте: Пропалює важку техніку: у Бахмуті росіяни почали використовувати потужну хімзброю

Він зазначив, що засновник ПВК Євген Пригожин "катається" по тюрмах та агітує ув'язнених вступати до військової компанії, але туди все одно йдуть звичайні найманці, які воюють виключно за гроші.

"У регулярних військах ворога більш якісне підкріплення саме артилерійським вогнем, у них більш якісне озброєння і вони більш якісно застосовують зв'язок між своїми підрозділами, і знають хто і де стоїть", - розповів офіцер.

Вагнерівці начебто зараз домовилися з десантно-штурмовими військами регулярної армії про максимальну співпрацю, але це просто поступив наказ від їх "бункерного", щоб ті були "більш ефективні", зауважив Євгеній Оропай.

"Та скажу прямо: толкових вагнерівців майже не залишилось, є тільки гарматне м'ясо, яке як таргани валять натовпом і помирають на цій землі. Їх тіла навіть не виносять", - розповів лейтенант НГУ.

За його словами, ворог дуже переймається за український контрнаступ, трусячись від страху та не бажаючи виконувати накази.

"У них велика паніка серед особового складу. Вони бояться нашого контрнаступу просто як миші, що побачили здорового відгодованого кота, що через деякий час на них кинеться. Просто потрібно дочекатися моменту, коли до нас прийде деяке озброєння і ми його почнемо використовувати", - розповів ротний батальйону "Свобода" Євгеній Оропай.

Нагадаємо, як тільки у росіян закінчиться постійний наплив "мобіків", на яких зараз тримається фронт окупантів на Донбасі, вони почнуть "сипатися".

  • Вас може зацікавити:

Штурми росіян та нестача мінометів: свіжі дані про ситуацію в районі Бахмута

"Брали вже 100 разів": боєць ВСУ висміяв слова росіян про "взяття" Бахмута

Ворог видихається: що відбувається на Донбасі і коли чекати на контрнаступ ЗСУ