RU  UA

Ворог загнав себе у пастку: Військовий розповів, що тримає фронт окупантів на Донбасі

Щойно у росіян закінчиться постійний наплив "мобіків" , на яких зараз тримається фронт окупантів на Донбасі, вони почнуть "сипатися".

Про це в ефірі Апостроф TV розповів лейтенант батальйону "Свобода" у складі 4-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії України Володимира Назаренка.

Читайте також: ”Вагнеровців” посилюють сучасними засобами для захоплення Бахмута: свіжі карти боїв

Він розповів про ситуацію на Донбасі, зокрема у Бахмуті.

"Ворог продовжує намагання просуватися у напрямку міста. Лінія зіткнення стабілізована певним чином, але під "стабілізована" маються на увазі щоденні бої ледве не в кожному окопі. Ворог не полишає і спроб оточити місто, тобто просунутися в напрямку Часового Яру, тощо. Та зараз ворог не володіє достатньою кількістю сил і ресурсів, щоб здійснювати просування і оточити місто і одночасно просуватися у міській забудові. Тому ворог зараз зосередився більше на просуванні у міській забудові і веде оборонні дії, будує укріплення. Найзапекліші бої зараз відбуваються в самому місті: в його центральній частині та західній", - розповів він.

Також Назаренко розповів про те, як ворог сам загнав себе у пастку.

"Ворог загнав сам себе у певну пастку. З одного боку, вони ще з жовтня казали, що потрібно просуватися, треба захопити Донецьку область, Бахмут, Авдіївку. Отримати хоч якусь гучну перемогу хоч на якомусь напрямку. Та вони цього не можуть зробити, але змушені підтримувати темп і напругу. Як тільки вони перестануть посилати щодня нових і нових своїх мобілізованих ванєк, то будуть змушені одразу відкотитись назад. Те, що тримає їхній фронт на Донбасі – постійний наплив "мобіків". Це допомагає тримати якусь лінію. Як тільки у них закінчиться цей ресурс, вони почнуть сипатись", - розповів військовий.

Нагадаємо, росіяни заявляють, що захопили Бахмут на Донеччині, проте Збройні сили України продовжують контролювати частину міста.

  • Вас може зацікавити:

Ніхто заздалегідь це не обговорював: у Міноборони оцінили ризики витоку документів Пентагону для ЗСУ

Контрнаступ може початися пізніше: Шмигаль назвав можливу дату та причину

Москва і Пітер нецікаві: названі потенційні цілі для дронів у Росії