RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Виплати пенсій біженцям із України: що треба знати про нові правила

Уряд ухвалив постанову, яка спрощує виплати пенсій та різних видів грошової допомоги в Україні і за кордоном.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства соціальної політики.

Повідомляється. що 18 квітня Кабінет міністрів прийняв розроблену Мінсоцполітики постанову, відповідно до якої, у пенсіонерів, що виїхали тимчасово за кордон, з’явилася можливість:

Читайте також: Кому в Україні не перерахують пенсії: роз'яснення ПФУ

- отримувати пенсійні виплати за кордоном шляхом міжнародного переказу через Укрпошту, за умови наявності в неї технічної можливості. Особливо це актуально для пенсіонерів, які не мають (не мали) поточних рахунків, відкритих в українських банках;

- відновити – без приїзду до України – виплату пенсії, яка була припинена в період воєнного стану, шляхом надіслання відповідної заяви поштою (у порядку, що визначить Пенсійний фонд України). Поки що відновлення виплати можливе тільки при особистому відвідуванні установи ПФУ;

- подавати заяву про виплату пенсії або грошової допомоги через установи уповноважених банків в електронній формі з використанням засобів кваліфікованого електронного підпису (КЕП) разом з віддаленим відкриттям поточного рахунку, без необхідності особистого відвідування банку.

"Таким чином для пенсіонерів, які отримали за кордоном тимчасовий захист, були спрощені механізми отримання пенсійних виплат без виїзду на територію України", - переконані в Мінсоцполітики.

Як ми повідомляли, у парламенті зареєстрували законопроєкт, який передбачає запуск накопичувальної пенсійної системи з 2023 року.

Вас також може зацікавити:

Українцям додадуть 1200 гривень до пенсій: кого торкнеться

Видача пенсійних посвідчень переселенцям: Кабмін оновив правила

Зеленський підписав важливий "пенсійний" закон: про що в ньому йдеться