RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Суд арештував активи Оксани Марченко: чим володіє дружина Медведчука

Суд арештував корпоративні права Оксани Марченко, дружини проросійського політика Віктора Медведчука, обвинуваченого в держзраді, в АТ "Запорізький завод феросплавів" більш ніж на 1 мільярд гривень.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зазначається, що рішення суду стосується 13,7% акцій підприємства, якими дружина Медведчука володіє через чотири офшорні компанії.

Запорізький завод феросплавів є монопольним виробником металевого марганцю в Україні та входить до списку найбільших металургійних компаній у Європі. Арешт активів виключить ризик продажу або перереєстрації активів на підставних осіб. Надалі це дасть змогу передати їх на користь України.

Читайте також: Дружину Медведчука оголосили в розшук: деталі

Нагадаємо, раніше було заарештовано майно Оксани Марченко на загальну суму понад 6 мільярдів гривень. Їй повідомили про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу чи захоплення державної влади, зміни меж території чи державного кордону України).

Як повідомляв "Апостроф", у січні Верховна Рада позбавила мандатів п'ятьох проросійських депутатів, серед яких Віктор Медведчук.

  • Вас може зацікавити:

СБУ заарештувала майно Оксани Марченко: озвучено неймовірну суму

Два чоботи - пара: дружині Медведчука висунули нову підозру

Кремль готує нову "роль" для Медведчука в Україні: що відомо