RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Два чоботи - пара: дружині Медведчука висунули нову підозру

СБУ викрила та ліквідувала масштабну схему підпільного фінансування Росгвардії та МВД РФ з боку українських громадян - причетною до цього виявилася Оксана Марченко, дружина обвинуваченого у держзраді України екс-нардепа Віктора Медведчука.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Зазначається, що саме Оксана Марченко була останнім вигодоодержувачем від мережі компаній у столиці та підприємства у Ялті, які переводили мільйони гривень на рахунки Росгвардії та МВД РФ в окупованому Криму. Компанії платили нібито за "охорону нерухомості Медведчука" на території півострова. За попередніми підрахунками мова йде про 50 млн грн. Окрім цього, дружина Медведчука регулярно поповнювала російський бюджет у вигляді сплати "податків і зборів".

Читайте також: Кремль готує нову "роль" для Медведчука в Україні: що відомо

"Для реалізації схеми Оксана Марченко зареєструвала у Ялті товариство зі статутним капіталом у понад 1 млрд російських рублів. Для його створення задіяла активи трьох підконтрольних інвестиційних компаній, які розташовані у Києві. Потім «кримська» фірма підписала відповідні «охоронні» угоди зі структурами Росгвардії та МВД РФ. Після початку повномасштабного вторгнення Росії компанія Марченко продовжила фінансувати бюджет рашистів", - йдеться у повідомленні СБУ.

Крім усього, Служба безпеки провела також обшук на одинадцяти об'єктах нерухомості дружини Медведчука, офісах її київських компаній та за адресами проживання їхніх топменеджерів. Там було виявлено:

  • документи, комп’ютери, флешки та мобільні телефони із доказами оборудок,
  • печатки та банківські картки, які використовували у незаконній діяльності.

Тепер Оксані Марченко та її спільникам загрожує покарання до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що Оксана Марченко звернулася до саудівського принца та стала героїнею мемів.