RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

У Свердловській області майже повністю згоріло селище Сосьва, поки його жителі гинуть в Україні. Відео

У селищі Сосьва Свердловської області, доки його жителі гинуть в Україні, внаслідок масштабної пожежі згоріло 110 житлових будинків.

Про це йдеться у Telegram-каналі Baza.

Читайте також: У Бєлгороді екстрено евакуювали людей із будинків: фото, відео та всі подробиці

Також там вогонь понищив ще 40 інших будівель. Зокрема, магазин і 25 будівель на території місцевої виправної колонії.

Унаслідок пожежі дві особи зникли безвісти, загинув один місцевий чоловік. Евакуювали понад 600 мешканців та 250 засуджених. Також вивезли зброю, яка зберігається на території виправної установи.

Відомо, що спочатку загорілась місцева пилорама і через сильний вітер швидко перекинулася на сусідні будівлі.

Паблік пише, що місцеві мешканці стали свідками незвичайного конвою. 240 ув'язнених із лікувально-виправної установи ЛІУ-23 провели вулицями селища.

"Зеки, хворі на туберкульоз та ВІЛ, були змушені залишити ЛІУ-23 під наглядом озброєних співробітників ФСВП та службових собак, тому що вогонь підібрався близько до будівлі установи - не виключено, що ЛІУ-23 у результаті згорить", - йдеться у повідомленні.

Пожежу прокоментував радник міністра оборони України Олексій Копитько у Facebook. Він зауважив, що в смт Сосьва налічується семеро знищених в Україні окупантів.

"Ми збираємо базу знищених російських солдатів, яких у Росії публічно визнали. За кількістю публічно визнаних втрат Свердловська область - на другому місці у Росії. Смт Сосьва – це не просто діра, це діра в дірі, 450 км на північ від Єкатеринбургу. Кандальний край. За останні десять років населення скоротилося з 9 тис. до 7 тис. осіб. Із залишків діяльності - лісозаготівля... Тільки у нашій (далеко не повній) базі з смт Сосьва числиться 7 знищених в Україні окупантів, з них щонайменше 2 вагнерівці. Ще одному знищеному було 54 роки", - додав він.

Нагадаємо, російська влада продовжує всіляко заважати узагальнювати кількість загиблих окупантів на війні в Україні, проте існують факти, що красномовно говорять про масштаби прихованого.

  • Вас також може зацікавити:

У Сибіру виявили цвинтар із сотнями свіжих могил "вагнерівців": відео

Бомбили самі себе: Росія визнала удар по Білгороду

Це нормально: міністр оборони ФРН допустив удари ЗСУ по Росії