RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Сили оборони відбили близько 40 атак ворога, найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку — Генштаб

Йде 427-й день повномасштабної війни з російськими окупантами, вони продовжують наступати на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. За добу 25 квітня наші захисники відбили там 39 атак, найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Протягом минулої доби противник завдав 3 ракетних удари, з яких 2 ракети із ЗРК С-300 - по центру Куп’янська Харківської області. Є загиблі та поранені серед мирних жителів, зруйновано будівлю краєзнавчого музею та пошкоджено іншу цивільну інфраструктуру. Також ворог завдав 13 авіаційних ударів та здійснив 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та критичній інфраструктурі.

  • На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни зберігають військову присутність у прикордонних з Україною районах Брянської, Курської та Бєлгородської областей та обстрілюють населені пункти Чернігівської, Сумської та Харківської областей.
  • На Куп’янському напрямку з артилерії та мінометів окупанти обстрілювали населені пункти Харківської області.
  • На Лиманському напрямку наступальних дій не було, з артилерії загарбники обстрілювали населені пункти Луганщини та Донеччини.

Читайте також: Ліки від "Кинджалів" та "Іскандерів": як Україна закриє небо

  • На Бахмутському напрямку ворог продовжує наступати, тривають важкі бої за Бахмут. Також росіяни без успіху наступали у напрямку Богданівки, Хромового та Кліщіївки та обстрілювали населені пункти.
  • На Авдіївському напрямку окупанти наступали неподалік Сєверного та Первомайського, успіху не мали. Також здійснили обстріли населених пунктів неподалік лінії зіткнення.
  • На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили численні атаки противника в районі Мар’їнки. Під ворожі обстріли потрапили населені пункти.
  • На Шахтарському напрямку ворог наступальних дій не проводив, обстрілював населені пункти.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти стоять в обороні. За добу вони обстріляли понад 40 населених пунктів. Внаслідок влучання двох керованих авіаційних бомб по населеному пункту Кізомис, пошкоджено понад 10 житлових будинків мирних громадян, два з них - повністю зруйновані. Також руйнувань зазнала місцева церква та інша цивільна інфраструктура.

Українська авіація за добу 25 квітня завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також удару по зенітно-ракетному комплексу. Також збито 2 ворожих розвідувальних БпЛА.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили зенітно-ракетний комплекс, 4 райони зосередження особового складу та радіолокаційну станцію ворога.

Як повідомляв "Апостроф", у російських окупантів останнім часом змінилась тактика дій на Донбасі. Противник проаналізував результати своїх дій та удосконалив тактику застосування військ, на основі зроблених висновків.

  • Вас також може зацікавити:

Від чого залежатиме контрнаступ ЗСУ: думка експерта

Чи готує Росія новий наступ: Буданов дав чітку відповідь

Ворог застосовує тактику відчаю: що зараз відбувається в Бахмуті