RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Начхати на санкції: що відомо про бізнес зрадника Сальдо в Британії

Колишній народний депутат Володимир Сальдо, який зрадив Україну, зміг відкрити компанію у Великій Британії, незважаючи на санкції.

Про це повідомляє видання The Guardian.

Читайте також: У Херсоні партизани підірвали автомобіль "гауляйтера" Сальдо – боєць ЗСУ

Видання зазначає, що Володимир Сальдо, маріонетка Кремля на окупованих Росією територіях, вказаний як власник фірми, попри те, що він перебуває під санкціями.

Організацію зареєстрували у листопаді 2022 року, через п'ять місяців після запровадження Британією санкційних обмежень. Однак, як зазначає газета, для реєстрації юридичних осіб у цій країні не потрібно підтверджувати особу.

Йдеться про компанію Grainholding Ltd, яка займається вирощуванням та торгівлею зерном. Офіс знаходиться в центрі Лондона. Статутний капітал організації становить мільйон фунтів. Колаборант, який зрадив Україну, обіймає посаду директора компанії, йому належить її 50%.

Сальдо не відповів на запит The Guardian, а в уряді Британії не прокоментували жодних заходів щодо компанії підсанкційного колаборанта.

Зазначимо, що британський корпоративний реєстр вже критикували за недостатню захищеність від можливих фальсифікацій даних.

Нагадаємо, окупанти призначили Сальдо т.зв. "головою Херсонської обладміністрації" 26 квітня минулого року. У відповідь українські партизани призначили винагороду за голову 500 тис. грн, а після того, як він отримав російські паспорти, нагороду було подвоєно.

  • Вас також може зацікавити:

У Херсоні "гауляйтер" та пара десятків зрадників принесли клятву на вірність Росії: відео

Вдалої подорожі до пекла: яскраві фотожаби на загибель гауляйтера Стремоусова

Під Москвою вбили дочку головного ідеолога "російського світу" Дугіна: подробиці та відео