RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

"Кидають слухавки і ховаються за шафами": вдова загиблого бійця розповіла про безлад в роботі військкоматів

24-річна киянка Олеся Клановець, вдова загиблого бійця, розповіла про труднощі, з якими їй довелося зіткнутися під час оформлення посвідчення члена сім'ї загиблого захисника, допомоги на дитину та інших виплат.

Про це вона написала у Facebook.

За її словами представники військомату виявили до неї неповагу та халатність - кидали слухавки, ховалися за шафами, відмахувалися від неї та кожен раз посилали за новою довідкою. Також вони розводять безлад в своїй роботі, гублять документи, відправляють їх не на ті адреси, роблять вигляд що не знають де вони, коли ті лежать в столі.

"Керівництво моєї держави не хвилює за що я всі пів року купую памперси дитині захисника, який загинув, дитині, якій ще немає року. Мені допомагає чужа країна і робить максимально все настільки комфортно для мене і дитини, наскільки може. Мені допомогають друзі мого чоловіка, які в принципі не зобов'язані мені нічим і в них є власні сім'ї", - написала Олеся Клановець.

Читайте також: Рідним зниклих безвісти військових виплатять зарплату: що треба знати

За її словами, вона знає вдов і членів сімей загиблих, які так само стикаються зі всім цим і які з немовлятами залишилися самі, без будь-якої допомоги.

"Вони виживають... їм і так морально важко після втрати рідної людини. Але коли бачиш, що ні ти, ні твоя дитина не потрібні цій державі, і їй байдуже де ти там і під яким забором валяєшся від власного горя, то жити не хочеться", - пише страшні слова вдова героя.

Вона додала, що йшовши на війну, її чоловік, як і інші захисники і захисниці, захищав не лише свою дитину, але й "діточок нашої "героїчної" влади і кабінетних працівників". Саме тих, які зараз проявляють злочинну байдужість до дитини полеглого героя.

Читайте також матеріал "Апострофа": Військкомів – на фронт: що стало останньою краплею для Зеленського

  • Вас також може зацікавити:

Український журналіст загинув під Кремінною від кулі снайпера

Фінансова допомога сім'ям загиблих на війні бійців: Рада хоче ухвалити важливий закон

Бійцям ЗСУ можуть дати додаткові дні відпустки: що вирішують у Раді