RU  UA

Крим стане пасткою для окупантів, пороми можуть навіть не готувати, — генерал Маломуж

Керченський міст, який у Росії називають "Кримський міст", використовується для поставок боєприпасів і техніки, і він все більше завантажується військовими – для цивільних там сьогодні обмежений виїзд. У разі контрнаступу ЗСУ Крим стане западнею для росіян.

Про це розповів екс-голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж в ефірі Апостроф TV.

"Як були удари безпілотниками по Севастополю, по Феодосії буквально в ці дні, величезні черги були на Кримському мосту на той бік. Але, якщо буде широкомасштабний наступ, зрозуміло, що ворог буде намагатися направити через Кримський міст всіма полосами – не буде полоси туди", - пояснив він.

Читайте також: Провісники звільнення Криму: окупанти на півострові обирають між поганим та дуже поганим сценаріями

Тому, за словами Маломужа, окупанти формують запасний варіант – чотири чи шість поромних переправ.

"Але я прямо скажу: Кримський міст, або, як ми кажемо Керченський – це об’єкт для удару. Коли він буде знищений? – Тоді, коли ми розпочнемо наступальну операцію на півдні і будемо заходити в Крим. Це вже буде для них западня в даній ситуації", - констатував він.

Екс-голова Служби зовнішньої розвідки України розповів, що з 2014 року по сьогоднішній день росіяни переселили в Крим 950 тисяч людей. Більшість живе в Сімферополі – 430 тисяч, і в Севастополі – 420 тисяч.

"Оця вся бригада ринеться на цей Кримський міст або на пороми. Цих поромів на тисячну долю цієї армади не вистачить. В першу чергу будуть військові, колаборанти, ФСБешники тікати першочергове, нікого з цивільних пускати туди не будуть. Це буде колапс. Якщо піде масово, воно знищить всі пороми", - резюмував Микола Маломуж.

Як писав "Апостроф", речник Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк розповіла, що окупанти намагаються залишити Кримський півострів, вивозячи в рамках "евакуації" важливі документи.

  • Вас також може зацікавити:

Кара за Умань: в розвідці розповіли про "бавовну" в Севастополі і до чого готуватись мешканцям Криму

Крадуть усе, що бачать: у мережі показали фото російської версії "Живчика" у Криму

Як у своєму домі жили: Україна готує "сюрприз" росіянам, які в'їхали до Криму під час окупації