RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Хто і навіщо атакував Кремль дронами-камікадзе: у ISW висунули версію

Росія сама організувала атаку безпілотників на Кремль, намагаючись донести війну до російської внутрішньої аудиторії та створити умови для ширшої соціальної мобілізації.

Таку думку висловили експерти ISW.

Читайте також: Путін не постраждав: у Росії заявили про атаку дронів на Кремль

"Російська влада нещодавно зробила кроки щодо посилення внутрішніх можливостей ППО Росії, зокрема в самій Москві, і тому вкрай малоймовірно, що два безпілотники могли пробити кілька ешелонів ППО і вибухнути або бути збитими прямо над серцем Кремля у спосіб, який забезпечив вражаючі зображення, добре відображені на камеру", - вважають експерти.

В аналітичному матеріалі наголошується, що Кремлю не вдалося своєчасно та послідовно дати інформаційну відповідь на інші військові втрати, але у разі атаки на Кремль звинувачення України в атаці було негайним.

"Швидкий та послідовний виклад офіційної російської версії атаки передбачає, що Росія інсценувала цей інцидент незадовго до святкування Дня перемоги 9 травня, щоб представити війну своїй внутрішній аудиторії як щось екзистенційне", - кажуть аналітики.

На їхню думку, Кремль може використати атаку, щоб виправдати чи скасування, чи подальше обмеження святкування 9 травня, посиливши пропагандистську роботу, яка зображає війну в Україні як пряму загрозу дотриманню Росією шанованих історичних подій.

Раніше ми публікували відео удару БПЛА по куполу Кремля із прапором РФ.

Вас може зацікавити:

У росіян "бавовна" на складі боєприпасів між Донецьком та Іловайськом: фото і відео

ЗСУ влаштували потужну "бавовну" окупантам в Токмаку: з’явилися подробиці

В Ленінградській області горів ангар з вертольотами: що відомо про "бавовну"