RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Таксі" для кидка на передову: цікаві факти про незвичний БТР, який помітили в ЗСУ

Військові експерти розповіли про призначення та характеристики доволі дивної машини у вигляді Т-64 без башти, яку помітили в районі Бахмута Донецької області.

Про варіанти призначення такого транспорту повідомляє військовий портал Defense Express.

Читайте також: В Україну прибули американські БТР Stryker: кадри з передової

Так, зокрема існували версії, що це може бути тягач, призначений для витягування техніки. Однак наявність додаткового відділення у кормі може говорити про, що це транспортна машина на базі Т-64, яка виконує роль "таксі" для кидка на "останню милю" до передових позицій. Так стверджує командир ремонтного батальона 93-ої бригади.

Примітно те, що транспорт вже має свій індекс БТР-Т та потрапив до підрозділу із заводу. Також зазначається, що це українська розробка. Під час транспортування бійців у його десантному відділенні вміщується вісім осіб в екіпіруванні. База Т-64 із заднім розміщенням моторно-трансмісійного відділення не зазнала змін, а для висадки з корми застосовують сходи.

Хоч машина має певні нюанси, проте із завданням перевезення бійців під максимальним захистом справляється. Й враховуючи те, що вже має свою назву, виготовлена у заводських умовах, дозволяє говорити про те, що таких БТР-Т в армії буде більше.

У БТР-Т української розробки озброєння обмежується лише кулеметом, оскільки має головне завдання - перекидання військових під вогнем противника зі значно більшою гарантією, ніж це можуть зробити класичні БМП чи БТР.

Нагадаємо, що Італія передала українським військовим десятки артилерійських установок M109L.

  • Вас також може зацікавити:

Перша за 5 років: НАТО та ЄС підписали декларацію, яка враховує російську загрозу

Добре себе показала: Залужний показав, як ЗСУ використовують САУ Krab, відео

Канада передала для ЗСУ всі обіцяні танки Leopard 2: фото