RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Західні "пацифісти" на службі у вбивць: як Росія намагається заморозити війну в Україні

Днями колишній канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка раніше жорстко відгукнулася про війну Росії проти України, натякнула на необхідність переговорів для закінчення війни. Тим часом і без Меркель на Заході вистачає "пацифістів" та "експертів", які закликають припинити війну де-факто на користь Росії.

Про це в Telegram написав військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко, відоміший під ніком "Злий Одесит".

Він зазначив, що для Росії зараз основним завданням є "заморожування" війни в Україні, щоб зберегти під своїм контролем захоплені території та накопичити ресурс для наступної експансії.

Читайте також: Переговори можливі вже влітку: як Макрон за допомогою Китаю хоче "помирити" Україну та Росію

Для цих цілей Росія обрала сценарій, який включає поширення серед партнерів України ідей "мирних переговорів" - їх мають ретранслювати в ЗМІ через деяких "експертів", "активістів" і проведення "пацифістських" заходів.

Експерт зазначив – Росія не вперше використовує подібні прийоми. Ще за часів СРСР на Заході було сформовано цілий пул куплених та лояльних Кремлю "пацифістів".

"Для Росії життєво важливо посадити Україну на стіл переговорів, звичайно ж, на своїх умовах, для заморозки війни, а тому, вона задіяє масштабний давно скупований для цих цілей пацифістський ресурс у Європі. Апогеєм цієї діяльності має стати "Міжнародний саміт за мир в Україні ", який пройде у столиці Австрії Відні з 10 по 11 червня", - заявив Коваленко.

Організатором цього саміту є організація " Міжнародне бюро миру", заснована ще 1891 року. Вона була лауреатом Нобелівської премії миру, водночас один із керівників цієї організації, Шон МакБрайд співпрацював із радянською розвідкою.

Нагадаємо, що президент Бразилії Луїс Інасіо Лулада да Сілва запропонував створити "групу миру" серед держав, не залучених у війну України з Росією, щоб спробувати покласти край конфлікту.

  • Вас може зацікавити:

У Зеленського не виключають переговорів з Росією щодо Криму: названо умову

Ердоган закликав Путіна припинити війну: деталі розмови

"Санкції не вирішать проблему": Китай висловився про необхідність переговорів Росії та України