RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Переговори можливі вже влітку: як Макрон за допомогою Китаю хоче "помирити" Україну та Росію

Президент Франції Еммануель Макрон має намір запропонувати Китаю план, який, на його думку, може стати основою для переговорів між Росією та Україною уже цього літа.

Про це повідомляє агентство Bloomberg посилаючись на джерела, знайомі з намірами французького лідера.

За словами співрозмовників агентства Макрон попросив свого зовнішньополітичного радника Еммануеля Бонна співпрацювати з провідним китайським дипломатом Ван Ї, щоб створити рамки, які можуть стати основою для майбутніх переговорів між Росією та Україною.

За даними анонімних джерел, французька стратегія передбачає проведення переговорів між Росією та Україною вже цього літа, якщо все піде за планом.

Читайте також: Розвиває стратегічне партнерство на благо України: чому Китай "зачастив" до Росії

Варто зазначити, що представник офісу Макрона підтвердив, що Еммануель Бонн планує провести зустріч з Ваном Ї, але відмовився коментувати подробиці. Водночас він додав, що союзники Франції будуть "проінформовані про будь-яку" французьку ініціативу. Міністерство закордонних справ Китаю заявило, що не має інформації про джерело інформації та її достовірність складно перевірити.

Нагадаємо, під час свого останнього візиту до Китаю, президент Франції Емманюель Макрон не зміг переконати китайського лідера Сі Цзіньпіна, щоб той допоміг організувати зустріч з президентом України Володимиром Зеленським. Згідно з даними джерел, очільники обох держав не зустрічалися з моменту початку повномасштабної агресії Росії понад рік тому.

Раніше ми писали, чи передавав Китай Росії зброю для війни в Україні.

  • Вас може зацікавити:

Китай готується до розпаду РФ? Влада опублікувала карту з "віджатою" росіянами територіями

Зеленському треба бути обережним: як Китай поглинає Росію

Візит Сі Цзіньпіна до Путіна: які результати дводенних переговорів