RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

"Новий Мураєв": експерт розповів про спроби депутата Олійника з Дніпра протискати наративи Кремля

Серед українських політиків з’явився ще один кандидат на роль нового Євгена Мураєва, йдеться про колишнього голову і чинного депутата Дніпропетровської обласної ради Святослава Олійника. Днями у своєму Telegram-каналі він опублікував пост з прокремлівськими наративами, натякаючи, що Україна має зупинити свій військовий опір державі-окупанту і врахувати інтереси Кремля.

На ці висловлювання Олійника звернув увагу відомий блогер і журналіст Денис Казанський у Facebook.

"В нас тут новий Мураєв з'явився.Колишній голова Дніпропетровської облради близький до Коломойського Святослав Олійник пише, що потрібно скоріше йти на компроміс з Росією з урахуванням її інтересів і розміщує у пості прапор держави, яка лише у його рідному місті за один раз вбила 40 людей ракетним ударом по багатоповерхівці", – пише журналіст.

Казанський припускає, що, Олійник, написавши про необхідність "врахування інтересів" Росії, ймовірно перебуває за кордоном, і запитує, як він після таких закликів планує повернутися до рідного міста і дивитися в очі землякам.

"Скільки років вже пишу про політику, колаборантів, зрадників, а досі до кінця не можу осягнути, що буває настільки безмежне скотство. Такі виправдають що завгодно. І геноцид свого ж народу, і концтабори, і газові камери", - зазначає Казанський.

Раніше керівник добровольчого об'єднання "Братство" Дмитро Корчинський заявляв, що Олійник з початком повномасштабного вторгнення втік за кордон та ймовірно співпрацює з ворогом.