RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прибула з візитом до Києва: "тут щодня захищають європейські цінності". Фото

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн сьогодні, 9 травня, прибула з візитом до Києва, щоб відзначити День Європи.

Про це вона написала у своєму Twitter.

"Приємно повернутися в Київ. Де цінності, які ми цінуємо, захищаються щодня. Тож це таке доречне місце для святкування Дня Європи", - зазначила президентка.

Читайте також: Олена Зеленська розповіла про зустріч із Джилл Байден та іншими гостями коронації Чарльза ІІІ

Вона зауважила, що має намір обговорити з керівництвом України декілька ключових напрямків співробітництва, від доставки боєприпасів до надання суттєвої фінансової допомоги для життєздатності держави та для відновлення України. Важливою темою стануть зусилля з забезпечення відповідальності росії за злочин агресії, що скоєний проти України. Ще один напрямок дискусії – підготовка грунту для початку переговорів з Україною про входження до ЄС.

"Ми продовжуємо збільшувати тиск на росію. Це один із пунктів, про які я проінформую Президента Зеленського. Фокус (уваги) буде зараз зроблений на жорсткій імплементації санкцій та у вжитті заходів, щоб не допустити їх обминання. Ми рішуче налаштовані закрити існуючі прогалини. Ніхто не мусить мати у цьому жодних сумнівів", - підкреслила президентка.

Як ми повідомляли раніше, президент Володимир Зеленський підписав указ, відповідно до якого в Україні 9 травня відзначатимуть День Європи - цього дня українці вшановуватимуть єдність усіх європейців, які знищили нацизм та переможуть рашизм.

Вас може зацікавити:

На Київщині виявили уламки збитої російської ракети, пошкоджено будинок: фото з місця падіння

Росія 9 травня влаштувала чергову атаку на Україну: біля Києва знищено 15 ракет, в Дніпрі поранено жінку. Фото

За Бахмут та Мар’їнку йдуть важкі бої, бійці ЗСУ відбили понад 40 ворожих атак — Генштаб