RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Окупанти провели понад 30 безуспішних атак, ЗСУ "демілітаризували" ворожі пункти управління і склади — Генштаб

Завершується 442 день повномасштабного російського вторгнення в Україну - окупанти продовжують тероризувати наших співвітчизників, але й самі зазнають втрат.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 11 травня.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Протягом доби ворог здійснив понад 30 атак на зазначених ділянках фронту: запеклі бої продовжуються у Бахмуті та Мар'їнці.

Читайте також: Як виглядає авіабаза "Оленья" з бомбардувальниками, що пускають ракети по Україні: фото з супутника

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. Було обстріляно населені пункти Красний Хутір Чернігівської області та Кренидівка, Зноб-Новгородське, Уралове, Нововасилівка, Українське, Іскрисківщина, Білопілля, Яструбине, Кіндратівка та Басівка Сумської області, а також Гур'їв, Глибоке, Стариця, Бугруватка, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Тихе, Синельникове, Зибине, Бочкове, Бударки та Великий Бурлук на Харківщині.

На Куп'янському напрямі було обстріляно населені пункти Одрадне, Дворічанське, Кам'янка, Тополі, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Табаївка Харківської області та Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямі протягом доби ворог вів наступальні дії в районі Серебрянського лісництва, успіху не мав. Було обстріляно населені пункти Макіївка, Невське Луганської області, Білогорівка, Торське, Серебрянка, Верхньокам'яне, Спірне, Берестове та Веселе Донецької області.

На Бахмутському напрямку тривають бої у самому Бахмуті, а також у напрямку населеного пункту Ступочки. Були обстріляні Курдюмівка, Нью-Йорк, Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Маркове, Бахмут, Іванівське, Годинник Яр, Костянтинівка, Олександро-Шультине, Південне, Торецьк, Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку було обстріляно населені пункти Новокалинове, Бердичі, Степове, Авдіївка, Північне та Первомайське Донецької області.

На Мар'їнському напрямі підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар'їнка. Водночас обстрілів зазнали населених пунктів Гостре, Георгіївка, Мар'їнка та Перемога Донецької області.

На Шахтарському напрямку було обстріляно Парасковіївку, Костянтинівку, Новомихайлівку, Вугледар, Новоукраїнку та Пречистівку. Протягом доби ворог вів наступальні дії в районі Новомихайлівки, успіху не мав.

На Запорізькому та Херсонському напрямках супротивник продовжує вести оборонні дії. Були обстріляні Мала Токмачка, Омельник, Кізомис, а також Времівка, Новопілля Донецької області; Ольгівське, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Білогір'я, Мала Токмачка та Кам'янське Запорізької області; Нікополь Дніпропетровської області; Золота Балка, Веселе, Львове, Іванівка, Антонівка, Дніпровське Херсонської області та Херсон.

За добу авіація ЗСУ завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки супротивника. Крім того, нашими захисниками було знищено 7 ворожих БПЛА різних типів.

Раніше ми повідомляли, що Росія завдала масованого удару по Запорізькій області.

  • Вас також може зацікавити:

"Вагнерівці" побігли: в Україні дали прогноз бойових дій в Бахмуті

В НАТО зробили заяву про контрнаступ ЗСУ і можливості окупантів

Окупанти скинули на Бахмут фосфорні бомби: моторошні відео