RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

В НАТО зробили заяву про контрнаступ ЗСУ і можливості окупантів

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що країни Заходу надали українській армії допомогу для деокупації територій, однак не можна недооцінювати противника.

Про це Столтенберг повідомив CNN.

Читайте також: Значно поступаються: у чому ключова відмінність танків Т-72 від натовських Abrams та Leopard 2

За його словами, війна за своєю природою непередбачувана, попри це Україна вже доводила, що здатна на деокупацію територій.

Столтенберг вважає, що все озброєння та підготовка для бійців Збройних сил від країн НАТО, зокрема дев'ять добре навчених та оснащених бригад, мають допомогти звільнити від російських окупантів більше території під час майбутнього контрнаступу.

"Але ми ніколи не повинні недооцінювати росіян. Лінія фронту була статичною довгий час, російські сили змогли створити значні оборонні рубежі для відбиття запланованого контрнаступу ЗСУ", - зауважив генсек.

Водночас, на думку глави військового комітету НАТО адмірала Роба Бауера, якого цитує Reuters, війна в Україні буде битвою між великою кількістю погано навченою російською армією із застарілою технікою та невеликими, добре підготовленими українськими силами та кращим західним озброєнням.

Він навів приклад, що Росія взялася розгортати танки Т-54. Вони хоч і старої радянської моделі, але проблема в тому, що у них, як і раніше, їх багато.

"Так що з точки зору кількості, це проблема", - наголосив голова військового комітету НАТО.

При цьому росіяни змушені брати участь у наборі великої кількості строковиків та мобілізованих, навчаючи їх користуватися старою технікою.

Тоді як українські військові зосереджені на якості, використовуючи західні системи озброєння та підготовку. Ця різниця стане відчутна у найближчі місяці, додав Бауер.

Нагадаємо, у Скадовську Херсонської області російські окупанти згортають роботу адміністрації, не чекаючи вказівки від керівництва.

  • Вас може зацікавити:

Скоро окупація закінчиться: росіяни масово вивозять рідню із Криму та продають майно

Готують шляхи відходу: мер Мелітополя про настрої серед окупантів

Окупанти проводять "евакуацію" з Токмака, у Веселому знищили документацію "поліції" - Генштаб