RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Дмитра Табачника підозрюють в держзраді: співпрацював з Сальдо, Балицьким та соратником Кадирова

Колишній міністр освіти часів Януковича Дмитро Табачник, майно якого було заарештовано в Україні, підозрюється у державній зраді та співпраці з ФСБ РФ.

Про це інформує СБ України.

Встановлено, що Дмитро Табачник перебуває на прямому "зв’язку" з кадровим співробітником 9-го управління Департаменту оперативної інформації 5-ї служби ФСБ Олегом Козловим, з яким координував свою підривну діяльність проти України після початку повномасштабного вторгнення.

Читайте: Екс-міністр освіти Табачник отримав нову посаду в окупантів

За даними слідства, він брав активну участь в організації псевдореферендумів в окупованих районах Херсонської та Запорізької областей та безпосередньо виконував завдання Москви щодо "переформатування" освітньої та медичної галузей під потреби країни-агресора.

Саме за його координації, як зазначають у спецслужбі, гауляйтери Сальдо і Балицький переобладнали під казарми більшість навчальних закладів і лікарень регіону.

Для надання Табачнику "статусу", восени минулого року його призначили "радником" керівника окупаційної адміністрації в тимчасово захопленій частині Запорізької області та включили до місцевого осередку кремлівської партії "Єдина Росія".

Також були встановлені факти участі фігуранта у розграбуванні майна мешканців Мелітополя. Спільно з Мурадом Саідовим – так званим "смотрящим" за регіоном від Кадирова, у квітні минулого року вони організували вивезення до Криму сільгосптехніки зі складів місцевого агрохолдингу.

На підставі зібраних доказів Табачнику повідомлено про підозру за пособництво державі-агресору та порушення законів та звичаїв війни.

Нагадаємо, що два роки тому Європейський союз виключив з санкційного списку Дмитра Табачника, оскільки Україна не надала тоді переконливих доказів щодо доцільності збереження санкцій.

Вас може зацікавити:

Охороняли катівні і агітували за Росію: в Україні повідомили про підозру ще чотирьом поплічникам окупантів. Фото

Колишнім "регіоналам" - зрадникам Царьову, Святашу та Маркову повідомили про підозру: зливали дані окупантам

СБУ повідомила про підозру актору-путіністу Машкову, який прославляв злочини окупантів й закликав до знищення України