RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

СБУ повідомила про підозру актору-путіністу Машкову, який прославляв злочини окупантів й закликав до знищення України

Служба безпеки України продовжує боротися зі злочинцями та колаборантами – нещодавно було затримано російського агента, який "зливав" окупантам інформацію про оборону заводів на Одещині, а тепер СБУ повідомили про підозру російському актору-пропагандисту Володимиру Машкову, який закликав до знищення України.

Про це йдеться у Telegram-каналі СБУ.

За даними Служби безпеки, була зібрана доказова база щодо російського актора Володимира Машкова, який висловлював громадську підтримку збройної агресії РФ. Цей фігурант є членом внутрішнього кола найближчих довірених осіб вищого військово-політичного керівництва країни-агресора. Він неодноразово виступав на підтримку окупантів на масових заходах з участю президента Путіна після початку повномасштабного російського вторгнення.

Читайте також: В Україні судитимуть власника пропагандистського видання, яке стало "рупором" Кремля в окупованому Криму

Окрім цього на сторінках соцмереж із загальною аудиторією понад 200 тис. підписників Машков регулярно героїзує воєнні злочини рашистів.

У своїх багатьох інтерв’ю та виступах на центральних каналах РФ Машков закликав до "приєднання" Донецької, Луганської, Херсонської і Запорізької областей України до Росії. Окрім цього, він незаконно приїздив до тимчасово окупованого Криму та на схід України, де брав участь у пропагандистських заходах, що були спрямовані на підтримку агресивної війни проти України. Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти його підривної діяльності на користь кремля.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Машкову про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 1 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників);
  • ч. 1 та ч. 2 ст. 332-1 (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї).

Наразі зловмисник перебуває на території РФ. Тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Раніше ми писали, що в Одесі затримали ворожого інформатора, який наводив "мопеди" на місто.

  • Вас може зацікавити:

Затримано українського офіцера, який планував вкрасти російський літак: всі деталі шпіонської історії

Працює на Кремль та бреше про Україну: СБУ оголосила підозру "блогеру" Подоляку

В одному з київських монастирів затримали проросійського блогера: фото