RU  UA

"Бавовна" стала системною: яка зараз ситуація в окупантів у Запоріжжі

На Запоріжжі російські окупанти, які відібрали будывлю дитячого садка в Юріївці для розміщення особового складу, продовжують обстріл прифронтових сіл та активізували депортацію місцевих жителів.

Про ситуацію в регіоні в ефірі телеканалу "Апостроф ТВ" розповів депутат Запорізької обласної ради Аскад Ашурбеков.

Читайте також: Окупанти втратили "вуха та очі": розвідники ССО провели успішну "денацифікацію" на Запорізькому фронті

Про ситуацію у Запоріжжі

"Дуже напружена ситуація на лінії фронту. Ворог продовжує атакувати прифронтові громади - Гуляйпілля, Успенівку, Малу Токмачку. На жаль, за минулу добу троє людей поранено, дві з них - це аграрії, які працювали в полях", - сказав Ашурбеков.

За його словами, зараз зменшилася кількість людей готових до евакуації, попри рекомендації обласної військової адміністрації, люди все ж таки залишаються в прифронтових громадах. Але з прифронтових громад Оріхова, на лінії фронту, вивезли дітей, залишилися лише дорослі.

"І ще такий феномен, напевно, що український, деякі люди повертаються в прифронтові громади, тому що зараз почалася посівна кампанія. З одного боку це начебто позитивна новина, проте люди наражаються на суттєву небезпеку", - додав депутат.

Про "бавовну" на окупованих територіях Запорізької області

"Істотно активізувався напрямок Токмака, Молочанська, триває Мелітополь, Бердянськ. Тобто, за всіма ключовими точками окупантів, по всіх логістичних центрах наші збройні сили завдають системних ударів. Вони стали щоденними, і збільшилася їх кількість. Тобто фактично йде підготовка, напевно, для ослаблення оборонного потенціалу окупантів – ми вже не говоримо, що окупанти можуть наступати”, – розповів Ашурбеков.

Про депортацію на окупованих територіях

"Окупанти розпочали в цілому якісь панічні настрої з цієї евакуації. Більшу частину людей вивезли саме до Бердянська, Кирилівки, навіть є прецеденти до Криму, Ростова. І фактично ті люди, які їхали до Бердянська, вони вже повертаються назад до своїх міст – в тому числі в Токмак, Василівку, інші міста, тому що окупанти не надали їм жодних умов, і більшість людей зрозуміли, що вони практично були використані як живий щит для приховання логістики, зброї та живої сили окупантів ближче до лінії фронту. Ще одна ціль окупантів – звільнити житловий фонд, в який потім заселяються військові.Тобто, фактично, депортують людей, а на їхнє місце приїжджають військові, заселяються, виламують двері ”, - зазначив депутат.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що окупанти заявили про удар по авіаційному училищу у Луганську.

Вас також може зацікавити:

У НАТО зробили заяву про контрнаступ ЗСУ та можливості окупантів

До Луганська прилетів "бавовна": над містом піднялися клуби диму

На Луганщині колаборанти почали говорити про евакуацію та вивезення документів