RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Як живуть в Туреччині командири "Азову" після звільнення: дружина Прокопенка розповіла подробиці

Засновниця Асоціації сімей захисників "Азовсталі" Катерина Прокопенко, дружина бійця Дениса "Редіса" Прокопенка, зазначила, що наразі командири "Азову" у Туреччині живуть у безпечному місці, на закритому режимному об’єкті, тому землетруси у лютому цього року їх не торкнулися. Водночас військові мають доступ до інформації про ситуацію в Україні.

Про це вона повідомила в інтерв’ю "Укрінформу".

Читайте також: Не повернуться в Україну до кінця війни: стала відома доля п'яти звільнених з полону командирів

"Вони перебувають у безпечному місці, тому, на щастя, землетруси їх не торкнулися. Я зараз живу в ситуації, коли мені жінки полонених просто можуть писати, навіть погрожувати, мовляв, "твій чоловік - на курорті". Це неправда. Вони на закритому режимному об'єкті. Навіть ми не знаємо, де конкретно. Вони не на курорті і не на морі", - розповіла дружина Героя України.

Вона уточнила, що у командирів "Азову", яких повернули з полону окупантів, не зазнають тортур, як було на території Росії, але їхня свобода обмежена. Зокрема, в них є певний режим, регламентовані дзвінки та розклад, але з доступом до інформації. Тому знають, що наразі відбувається в Україні.

"Ми всі розуміємо, що, якби вони залишилися в полоні довше в тих умовах, то сталися би невідворотні процеси з їхнім станом", - додала Катерина Прокопенко.

За її словами, керівники "Азову" відмовилися від того, щоб їх відвідували рідні через "чоловічу військову солідарність" – бійці хочуть морально бути на рівні зі своїм рядовим складом полку, які не мають можливості бачити свою сім'ю.

Нагадаємо, 22 лютого стало відомо про смерть захисника "Азовсталі", командира 1-го батальйону полку "Азов" Національної гвардії України Олега Мудрака (позивний "Сухар") - боєць провів у російському полоні пів року.

  • Вас може зацікавити:

Зупинили штурм "Азовсталі": розкрито деталі таємних переговорів Москви та Києва

Скільки українців повернулося з російського полону з 24 лютого: наочна хронологія обміну

В Україну з полону повернулися 45 захисників "Азовсталі": деталі обміну