RU  UA

Сили оборони перехопили ініціативу в районі Сватового, в Бахмуті тривають жорстокі бої, — військовослужбовець ЗСУ

Сили оборони України перехопили ініціативу в районі Сватового, а біля Бахмуту, який лишається однією з найгарячіших точок фронту, точаться жорсткі бої.

Про те, що відбувається в Бахмуті та на Сватівському напрямку розповів командир роти БПЛА 92 бригади Юрій Федоренко в ефірі "Апостроф TV".

Читайте також: Ще мінус 720 окупантів і ворожий літак: в Генштабі оновили дані про втрати РФ у війні

За його словами, на напрямку Кремінна-Сватове ворог останнім часом активізувався, проте несе значні втрати в живій силі і техніці.

"Завдяки БПЛА нам вдається виявляти техніку ворога і вражати її за допомогою артилерії. Також завдяки ППО ворог уже невпевнено почувається в повітрі. Таким чином ініціатива на сватівському напрямку повністю знаходиться на боці сил оборони", - розповів військовослужбовець.

Федоренко повідомив, що противник застосовує комбіновану живу силу - "Вагнер"-мобілізовані-ВДВ: біля Масютівки ворог підтяг підрозділи колишніх ув'язнених "Штурм-Z" і мобілізованих, які здатні вчиняти штурмові дії. Військові озброєні стрілецькою зброєю і гранатометами і їхнє завдання - підтягнутися якомога ближче до українських позицій і закопатися. Таким чином вони готують позиції для більш елітних підрозділів.

За словами військового, біля Бахмуту йдуть надзвичайно важкі бої.

"Сили оборони втримують навалу і утримують частину позицій у місті. Водночас силам оборони вдалося зруйнувати всі наміри ворога на околицях міста щодо оточення. На деяких відтинках вони просунулися на 2 км, завдяки чому лещата навколо міста розтиснені, зокрема і біля основних доріг, що ведуть у Бахмут. При такій динаміці є всі перспективи взяти під вогневий контроль всі шляхи, якими ворог постачає свої війська в місті", - зазначив він.

У разі успіху українських сил, на переконання військового, ворогу доведеться виводити свої угрупування з Бахмута.

Раніше ми писали про те, як у ISW оцінили шанси "вагнерівців" на просування за межі Бахмута.

Вас може зацікавити:

Росія влаштувала чергову нічну атаку: вибухи пролунали в Дніпрі, Харкові і Запоріжжі

Каменя на камені не залишилося: як виглядає Бахмут після "визволителів", фото

Зеленський спростував втрату Бахмуту: місто повністю зруйноване військами РФ