RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У ВПС США назвали термін, коли зможуть передати Україні F-16

Міністр Військово-повітряних сил США Френк Кендалл, що передача Україні винищувачів F-16 може тривати кілька місяців. За його словами, це питання потребує ретельного опрацювання всіх деталей.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на CNN.

Читайте також: Коаліція заради перемоги: скільки потрібно Україні F-16 для повного щастя

Міністр переконаний, що мине як мінімум "кілька місяців", перш ніж Україна зможе експлуатувати F-16. Також необхідно опрацювати ряд деталей, перш ніж Військово-повітряні сили ЗСУ зможуть використати ці літаки.

"Ми за жодних обставин не збираємося передавати F-16 або інші західні винищувачі у значній кількості до рук ВПС України менш ніж за кілька місяців", - заявив Кендал.

Разом з тим, міністр зазначив, що це відносно короткі терміни, оскільки, щоб навчити американського пілота роботі з таким літаком, зазвичай потрібно понад 2 роки. Навіть курс підвищення кваліфікації для пілота F-16, який деякий час не літав, може тривати до 5 місяців. Також Кендал привітав позицію адміністрації президента Джо Байдена про початок підготовки українських пілотів на майбутнє.

"Україна залишиться незалежною державою. Їй буде потрібний повний набір військових можливостей для забезпечення своєї безпеки, і тому час почати думати про те, як Збройні Сили можуть виглядати в довгостроковій перспективі", - сказав він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Україна на початковому етапі може отримати від союзників кілька десятків винищувачів F-16.

Вас також може зацікавити:

"Це пріоритет для нас": у Держдепі поставили крапку у питаннях передачі F-16 Україні

Навчання українських пілотів F-16 вже почалися: в ЄС виступили із заявою

Пілотів ЗСУ навчатимуть у Британії на F-16: Сунак назвав дату