RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Рейд у Бєлгородську область: РДК та легіон "Свобода Росії" розповіли про результати операції. Фото і відео

Російський Добровольчий корпус разом із легіоном "Свобода Росії" зайшли углиб Бєлгородської області країни-агресора на 42 км, втративши під час рейду двох бійців та 10 отримали поранення.

Про це, як повідомляє Укрінформ, на брифінгу, який пройшов неподалік від кордону на півночі України розповів командир РДК Денис White Rex.

Він зазначив, що деякі населені пункти Бєлгородської області добровольчі формування контролювали добу, тобто, скільки тривала активна фаза операції, яка, хоча й у іншому форматі, ще відбувається.

Читайте: Бійці РДК передали "привіт" губернатору Гладкову, який заявив про знищення їхніх БТР MaxxPro: відео

Командир РДК наголосив, що його формування поки не має ресурсів, аби зайти, зайняти та контролювати російські території, однак вони здобули трофеї - бронетехніку та зброю, яку свого часу російська армія відібрала у ЗСУ біля Бахмуту. Також їм вдалося знищити певну кількість техніки на території Росії.

За словами командира РДК, кожний перетин російського кордону є успіхом. "Бо це територія ворога, тимчасово окупована територія нашої Батьківщини. Ми хочемо показати, що влада тирана не безмежна, що їй можна протистояти", - сказав Денис.

Один із командирів Легіону "Свобода Росії" з позивним "Цезар" заявив, як повідомляє УНІАН, що якби було завдання, вони могли б дійти до самого Бєлгорода, адже реакція від Росії на прорив кордону з'явилася лише за кілька годин. Й стріляти окупанти РФ почали по домівках та мирних жителях Бєлгородської області.

"Кремлю все одно, кого вбивати: українців, росіян", - сказав представник ЛСР.

У той же час російські добровольці попередили, що це не останній їх візит на батьківщину. "Ми прийдемо знову. Білгород, Брянськ, Курськ, Воронеж, Ростов, Москва — чекайте нас", - заявили представники ЛСР та РДК.

Раніше ми писали, що російські добровольці, які захищали Україну, заявили про початок визволення РФ.

Вас також може зацікавити:

У ГУР підтвердили проведення операції на території Бєлгородської області: деталі

Паніка наростає: під Бєлгородом терміново вивезли ядерні боєприпаси

"Віджали" БТР у ФСБ: нові відео рейду РДК до Бєлгородської області