RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Паніка наростає: під Бєлгородом терміново вивезли ядерні боєприпаси

Росія оперативно евакуює ядерні боєприпаси зі сховища у Бєлгородській області на тлі операції "Російського добровольчого корпусу".

Про це поінформував представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов під час телемарафону "Єдині новини".

Читайте також: У Бєлгородській області впав гелікоптер: оголошено плани "Перехоплення" та "Едельвейс"

За його словами, у повідомленнях про евакуацію з населених пунктів Бєлгородської області та ліквідації російського гелікоптера Мі-8 "є багато правди". Він зауважив, що на об'єкті "Бєлгород-22" була тактична ядерна зброя.

"Є навіть додаткова інформація щодо евакуаційних заходів. У терміновому режимі об'єкт "Бєлгород-22", це сховище ядерних боєприпасів, так само росіяни евакуювали з району, поблизу Грайворона (поблизу з Україною, - Ред.) знаходиться", - уточнив Юсов.

За даними ГУР, є відомості, що саме там Росія зберігала частину своїх боєзапасів для ядерного озброєння. Посадовець зауважив, що для евакуації такого військового об’єкту потрібна "серйозна" техніка та відповідна кількість військових.

Нинішня ситуація на російській території є внутрішнім конфліктом, адже в операції беруть участь росіяни, їх підтримали інші мешканці прикордонних територій області, додав він.

Український журналіст Андрій Цаплієнко зазначив, що біля Грайворона розташована одна з центральних баз зберігання ядерної зброї Росії: п. Головчино, (Белгород-22) "Об'єкт 1150". За даними ЗМІ, там зберігаються тактичні ядерні боєприпаси калібру 203 та 240 мм.

Нагадаємо, раніше 22 травня у прикордонні Бєлгородської області пролунали вибухи. Пізніше "РДК" та легіон "Свобода Росії", які воюють на боці України, оголосили про початок своєї операції в регіоні. У Кремлі доповіли про інцидент і зараз російські війська намагаються відтіснити бійців.

  • Вас може зацікавити:

Російські добровольці заявили про звільнення першого населеного пункту в Росії

У Бєлгородській області щось відбувається: в прикордонних селах численні вибухи. Фото і відео

Партизани працюють: на аеродромі в Брянській області знищено російський літак "Руслан"