RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Скандальний одеський військком місяць відпочивав в Іспанії: нові подробиці гучної справи

Справа Одеського військкома Євгена Борисова, якого підозрюють у корупції та усунули від обов'язків, обростає новими подробицями. Його родині може належати багатомільйонна вілла на розкішному іспанському курорті.

Про це повідомляє ТСН.ua

Читайте також: Нюанси оформлення "білого квитка": чи звільняє він від призову до армії

Нині працівники Державного бюро розслідувань в рамках кримінального провадження розслідують факти зловживань керівником Одеського обласного Територіального центру комплектування під час призову військовозобов’язаних громадян. Силовики перевіряють інформацію, поширену в ЗМІ, що його родині належати маєток в Іспанії.

"За оперативними даними, за винагороду посадовець давав вказівку підлеглим не призивати тих чи інших осіб", - повідомляли у пресслужбі ДБР.

Раніше екснардеп Ігор Мосійчук заявив, що родина Борисова володіє віллою, вартість якої не відповідає його заробіткам. Ціна маєтку може сягати 4 млн євро.

Зараз у ДБР встановлюють інформацію, чи дійсно Борисов під час війни, наприкінці грудня 2022 року, їздив в Іспанію на відпочинок та пробув там 20 днів. Раніше про це повідомило видання 368.media. За даними ЗМІ, відпочивав посадовець 28 днів у місті Марбелья, де під час дії воєнного стану проживає його сім'я.

"Офіційно поки не підтверджуємо, але, дійсно, маємо такі відомості щодо його тимчасового виїзду до Іспанії. Щодо кримінальної справи, то вона розслідується, вже є певні напрацювання, які поки вирішено не розголошувати", - повідомило джерело в правоохоронних органах для ТСН.

Борисова звинуватили у тому, що він по 5 тис. доларів продавав "білі квитки", мав фінансову вигоду із забезпечення військових, що дозволило купити віллу в Іспанії вартістю 3 млн 950 тисячі євро для матері-пенсіонерки та офіс для дружини за 2 мільйони євро.

Нагадаємо, в Україні викрили оригінальну схему переправлення військовозобов'язаних чоловіків за кордон. Ухилянтів у вигляді пацієнтів перевозили у "швидкій".

  • Вас також може зацікавити:

Повістка – це ще не все: як оскаржити висновок ВЛК

Чи можна оголосити призовника у розшук: роз'яснення юриста

Отримав повістку і що далі? Як працюють центри мобілізації