RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Міноборони перейде на закупівлі за стандартами НАТО: Резніков озвучив деталі

Усі централізовані закупівлі озброєння та військової техніки для Збройних сил забезпечуватиме єдина національна служба замовника - Агентство оборонних закупівель.

Про це повідомили в Кабміні.

Як наголосив міністр оборони України Олексій Резніков, виконання державних програм у сфері національної безпеки та оборони здійснюватимуть за вже існуючою моделлю держав-членів НАТО.

Читайте: США схвалили угоду з продажу Україні ЗРК NASAMS та обладнання до нього

"Агентство, яке ми створили у 2022 році, відокремлено від апарату Міністерства, що дозволяє звести до мінімуму корупційні ризики. Це рішення робить оборонне відомство на крок ближче до імплементації стандартів і процедур НАТО, сприятиме ефективному використанню бюджетних коштів та скоротить терміни постачання товарів для потреб ЗСУ", - заявив Резніков.

Єдине національне агентство у межах передбачених коштів здійснюватиме закупівлі на підставі необхідності, яка визначається Збройними силами України.

Наразі Міноборони вже залучає партнерів із Великобританії, Норвегії та Агентства НАТО з підтримки та постачання для допомоги у розвитку механізмів роботи Агентства оборонних закупівель та проведення оцінки відповідності служби державного замовника стандартам Північноатлантичного Альянсу.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав про скандал при створенні Антикорупційної ради при МОУ.

Вас може зацікавити:

Країна-член НАТО виділить Україні новий пакет допомоги: що до нього увійде

ЄС надасть 1 млрд євро на закупівлю боєприпасів для України: деталі

Час настав: єврокомісар закликав країни ЄС віддати всі боєприпаси Україні