RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Час настав: єврокомісар закликав країни ЄС віддати всі боєприпаси Україні

Країни єврозони мусять якомога швидше передати українській армії снаряди зі своїх складів, оскільки російська агресія ще триває.

З таким закликом виступив єврокомісар щодо внутрішнього ринку та послуг Тьєррі Бретон.

Читайте також: Боєприпаси для України: Польща збільшить виробництво у кілька разів

Так, виступаючи на спільній конференції із прем’єром Польщі Матеушем Моравецьким та міністром нацоборони Польщі Маріушем Блащаком на підприємстві Dezamet S.A. у Новій Дембі Підкарпатського воєводства Польщі, де вироблятимуться боєприпаси для України, він наголосив, що передусім йдеться про калібр 155 мм.

“Перш за все, ми маємо сказати всім країнам ЄС, що настав час віддати Україні ті боєприпаси, які вони зараз мають на своїх складах. Йдеться про калібр 155 мм, але також про 120 мм та інші калібри. Держави-члени накопичили боєприпаси, і ми закликаємо їх надати ці боєприпаси якомога швидше, дуже важливо зробити це негайно”, - сказав посадовець.

Він висловив переконання, що оборонно-промислові комплекси країн ЄС мають збільшити потужності з виробництва снарядів, і його візит на одне із польських підприємств з виробництва снарядів спрямований саме на це.

Також необхідно подумати, чи достатня для цього кількість висококваліфікованих кадрів. Він зауважив, що Dezamet S.A. працює у три зміни п’ять днів на тиждень, проте може перейти на виробництво також у вихідні.

“Нам потрібно збільшити наше виробництво, ми маємо відповідний потенціал для цього, 11 держав-членів мають такі заводи, які можуть брати участь у цій програмі... Ми сповнені рішучості збільшити у довгостроковій перспективі наші виробничі потужності в Європі, щоб наша оборонна промисловість виробляла їх у масштабах, які відповідають поточній геополітичній ситуації”, - наголосив єврокомісар.

Нагадаємо, глава Міноборони Олексій Резніков заявляв, що Україні потрібен мільйон боєприпасів, але Європа не може виробляти більше боєприпасів через дефіцит вибухових речовин.

  • Вас може зацікавити:

Нові бомби Путіна: в чому їхня небезпека та як нейтралі­зувати

Вимушені вводити ліміти: Путін зробив несподівану заяву

Україна може отримати ударні гелікоптери