RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

“Мармеладна білка" та “скляна губка”: у Тихому океані виявлено понад 5 000 невідомих істот

Дослідники виявили на дні Тихого океану, де знайшли рибу-інопланетянку, що світиться, між Гавайями та Мексикою 5 578 видів тварин, з яких лише шість були помічені раніше.

Відповідне дослідження опублікували науковці Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США у журналі Current Biology.

Читайте також: У Британії виявили рідкісні скульптури Стародавнього Риму: чим вони унікальні

Всі ці види невивчених тварин знайшли у багатій на мінерали глибоководній зоні Кларіон-Кліппертон Тихого океану на глибині близько 6 км. Як з'ясували дослідники, багато місцевих видів більше ніде не поширені. Серед них є лише шість відомих, наприклад, "хижа губка" та "морський огірок".

"Ми ділимо цю планету з усім цим дивовижним біорізноманіттям, і ми несемо відповідальність за його розуміння та захист", - зазначила провідна авторка статті, глибоководна екологиня із Музею природної історії Мюріель Рабоне.

Фото: НООА

У свою чергу, глибоководний біолог Адріан Гловер підкреслив, що морське дно - це дивовижне місце, де, незважаючи на сильний холод, відсутність їжі та темряву, процвітає життя. Це залишається загадкою для науковців.

Один з нових видів морських тварин назвали "мармеладна білка" через желеподібну форму та довгий хвост. Також виявили істот, які схожі на кришталеві вази, їх назвали "скляною губкою". Найбільш поширеними категоріями є членистоногі, черв'яки, павукоподібні та голкошкірі, зокрема колючі безхребетні (морські їжаки та губки).

Фото: НООА

Фото: НООА

Фото: НООА

Нагадаємо, в Єрусалимі знайшли кам'яну "квитанцію", якій 2 тисячі років.

  • Вас може зацікавити:

У Британії виявили рідкісні скульптури Стародавнього Риму: чим вони унікальні

У Швеції виявили наскельні малюнки віком 2,7 тисячі років: спосіб їх нанесення шокував учених. Фото

Науковці розкрили загадку мумії "японської русалки": фото та відео дивної істоти