RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Вчені розкрили загадку мумії "японської русалки": фото та відео дивної істоти

У храмі Ендзюїн у місті Асакучі префектури Окаяма в Японії, де створили емоційного робота-дитину, поклонялися муміфікованій "русалці", оскільки місцеві жителі вірили, що вона має цілющі властивості, захищає від коронавірусу, а той, хто з'їсть від неї шматочок, навіть отримає безсмертя.

Про це пише ресурс Аrkeonews.

12-дюймова істота, тобто довжиною 30,5 см, нібито була спіймана в Тихому океані біля японського острова Сікоку між 1736 і 1741 роками.

Читайте також: Учені відтворили образ "монстра", який жив 400 млн років тому - був предком акули: фото

У істоти є дві руки, на голові видно волосся, а в роті гострі зуби, проте замість ніг чи лап виразно помітний риб'ячий хвіст.

Дослідники з Університету науки і мистецтв Курашики провели мумії аналізи та комп'ютерну томографію й виявили, що істота виявилася повністю штучною, створеною наприкінці 1800-х років.

У неї немає скелета, а тіло зроблено з паперу, тканини та бавовни. За словами вчених, нижня частина тіла справді була з риб'ячого хвоста, але додана пізніше. В голову від ссавця була вставлена риб'яча щелепа із зубами.

Втім, вчені так і не з'ясували, для яких цілей було створено цей "Голем-русалка", і як вона опинилася всередині храму.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", у Японії в гробниці 4 століття археологи виявили 2,3-метровий залізний меч "дако" та дзеркало у формі щита.