RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Як УБД оформити статус безробітного: повний перелік документів

В Україні учасників бойових дій звільнили від сплати за комунальні послуги, але бувають ситуації, коли ветеранам необхідно оформити статус безробітного.

Які документи потрібні для оформлення статусу безробітного учасникам бойових дій, розповідає "Апостроф".

Читайте також: В Україні змінили вимоги для оформлення субсидії: роз'яснення ПФУ

Для того, щоб оформити статус безробітного учасникам бойових дій, потрібно подати посвідчення УБД (пункти 19-21 частини першої статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту").

Також, у разі потреби, учаснику бойових дій слід надати копію однієї з довідок:

  • про безпосередню участь особи в антитерористичній операції, забезпечення її проведення та захист незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України;
  • про участь особи у здійсненні заходів щодо забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпечення їх здійснення;
  • про безпосередню участь особи у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України.

Зазначимо, що 10 травня набрав чинності новий Порядок реєстрації, перереєстрації зареєстрованих безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 30.03.2023 № 446. Відтепер заяву про набуття/оновлення статусу зареєстрованого безробітного або його припинення можна здійснювати через веб-портал або мобільний додаток "Дія", або шляхом особистого звернення до найближчого центру зайнятості.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українське законодавство дає право деяким громадянам на довічні пільги на оплату комунальних послуг.

Вас також може зацікавити:

Частину українців звільнять від оформлення "автоцивілки": кого торкнеться

Біг з перешкодами: як оформити інвалідність в Україні

В українців збираються вибивати борги за комуналку: від кого чекати дзвінка