RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Росія почала будувати комплекси для сортування та зберігання трупів ліквідованих в Україні солдатів - ГУР

Російське командування розпочало будівництво масштабних комплексів для сортування, аналізу та зберігання тіл, знищених ЗСУ російських солдатів, що воюють проти України

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на Telegram-канал Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"У Курську та Ростові-на-Дону росіяни будують комплекси для сортування та зберігання трупів бійців, які загинули на війні проти України. Кожен із цих об'єктів займатиме площу понад 4 тисячі кв. м і буде обладнаний спеціальними зонами для проведення слідчих дій та досліджень", - йдеться у повідомленні.

Вказується, що комплекси включатимуть рефрижератори з холодильними камерами на тисячу тіл, склади з трунами та поховальним приладдям, а також скорботні зали. Загальна вартість будівництва складе понад 600 мільйонів рублів у Ростові-на-Дону та понад 800 мільйонів рублів у Курську. Вартість рефрижераторного обладнання кожного з комплексів оцінюється у більш ніж мільярд рублів.

"Будівництво зазначених комплексів на території Росії підтверджує факт, що путінський режим посилає свою окупаційну армію на смертельний конвеєр, але не справляється з потоком загиблих", - зазначили у ГУР.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські військові влаштували засідку на окупантів на одному із островів у Херсонській області.

Вас також може зацікавити:

Втрати Росії колосальні: в ГУР назвали ціну Бахмута для Кремля

ЗСУ знищили російський вертоліт "Алігатор" вартістю $16 мільйонів.

Заходили в хати і розстрілювали мирних: окупант розповів про "подвиги" на Донбасі