RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Удар по Рубльовці могли організувати в Кремлі: експерт назвав, яких двох зайців хотів убити Путін

Інцидент із ударами десятками дронів по Москві 30 травня російський диктатор Володимир Путін та його оточення намагалися використати для мобілізації російського населення проти "прямої загрози з боку України".

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Вахтанг Маїсая, доктор політичних наук, експерт центру зовнішньополітичних досліджень OPAD з Грузії.

Читайте також: Окупанти атакували Київ "шахедами": є пошкодження та загиблі

За його словами, коли безпілотники атакували Кремль - Путін не коментував, однак тепер, коли дрони полетіли на Рубльовку, де проживають представники політичної та ділової еліти РФ, кремлівський диктатор, а точніше, людина схожа на Путіна була змушена виступати, переконуючи, що ППО нібито спрацювало ефективно, зауважив він.

"Він просто не міг відмовчатися, інакше це було б визнанням у власному безсиллі та некомпетентності перед кремлівською верхівкою та російськими елітними групами, які вже не розуміють, що на що їм чекати і що буде завтра. Тут вони спостерігають Путіна, який сидить з бункером і рідко звідти вилазить, а потім - Пригожина, який не соромиться публічно і різко критикувати вже не тільки міноборони РФ, а й саме кремлівське начальство", - зазначає експерт.

З огляду на реакцію ударів по Рубльовці у пропагандистських пабліках та телеграм-каналах, то можна припустити, що Путін використав цей інцидент для мобілізації росіян проти України. Хоча частина з них уже критикують у цьому саме російську владу, яка виявилася нездатною захистити власну територію. Все це наслідки путінських рішень, усієї його "спецоперації" проти України, яка перетворилася на одне велике криваве болото. І тепер Путін у цьому болоті тоне, наголошує він.

Водночас не варто відкидати версію, що удар по Рубльовці організував сам Кремль, щоб одразу вбити двох зайців - повісити все на Україну та мобілізувати населення, а також перевірити роботу ППО у Москві та області, зробивши відповідні висновки.

"Нічого нового тут нема. Перед початком Фінської війни Сталі наказав НКВС під виглядом "фінських диверсантів" вбити радянських солдатів, щоб мати привід для вторгнення. Якщо на таких "навчаннях" загинуть російські громадяни Путіна зовсім не хвилює", - додав Вахтанг Маїсая.

Раніше ми публікували меми та фотожаби на збиту авіацію Росії.

  • Вас може зацікавити:

"Бавовна" не припиняється: у Москві спалахнув житловий комплекс біля Академії ФСБ

У Москві чергова "бавовна": після вибуху в супермаркеті спалахнула пожежа. Відео

"Бавовна" відвідала не тільки Бєлгород: уночі в Росії прогриміли вибухи