RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Окупанти атакували Київ "шахедами": є пошкодження та загиблі

Російські окупаційні війська продовжують тероризувати столицю - у ніч проти 30 травня ворог вчергове атакував Київ, що стало третім повітряним нападом за добу та 17-им за травень. Внаслідок атаки пошкоджено кілька будівель, спалахнули пожежі, є поранені та загиблі.

Про це повідомив Сергій Попко, начальник КМВА у Telegram-каналі.

За його словами повітряна тривога тривала майже три години, напад був масований, з різних напрямків та в кілька хвиль і цього разу противник застосував винятково БпЛА. Він наголосив, що ворожі війська щоразу змінюють зброю для атаки, адже перші два напади цього дня були ракетно-дроновими та балістичними.

"Лік не на дні, а на години. Така теперішня щільність повітряних атак Києва рашистами. За останні 24 години ворог здійснив вже 3 напади", - йдеться у повідомленні.

За попередніми даними, силами й засобами ППО в повітряному просторі Києва було знищено понад 20 безпілотників рашистів, внаслідок падіння уламків яких є жертви та руйнування в різних районах Києва.

Читайте також: В Києві пролунали потужні вибухи під час повітряної тривоги: подробиці і фото

Зокрема, у Голосіївському районі через падіння уламків на багатоповерхівку сталася пожежа на двох верхніх поверхах, понад 20 людей евакуювали, четверо осіб травмовано, одного із яких госпіталізували, є один загиблий. Ймовірно, зруйновано перекриття між поверхами, ведуться пошукові роботи щодо людей під можливими завалами.

Водночас у Печерському районі уламками пошкодило автомобілі, а у Дарницькому внаслідок падіння збитих БПЛА загорівся приватний будинок та пошкоджено припарковані автомобілі. Уламки також упали на зелену зону у Дніпровському районі, нежитлову забудову у Подільському та на територію одного із підприємства у Святошинському.

На усіх місцях працюють відповідні екстрені служби.

Раніше ми писали, що в КМВА розповіли про наслідки ворожого удару вдень 29 травня.

  • Вас може зацікавити:

Київ атакували "Іскандерами": Залужний розкрив деталі другої за добу атаки РФ

В Києві під час вибухів охорона ТРЦ не впустила людей в метро

Влучили по військовому об’єкту: в Хмельницькій ОВА повідомили про наслідки атаки РФ