RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

В Росії наростає паніка через рейди РДК, влада не знає, як реагувати — ISW

В Росії влада не знає, як реагувати на події в Бєлгородській області, де триває рейд російських добровольців за звільнення від путінської влади.

Про це йдеться у щоденному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Понад 400 окупантів і 70 одиниць ворожої техніки: Генштаб оновив втрати армії РФ

У звіті зазначається, що "Російський добровольчий корпус" та "Легіон Свободи Росії" 4 червня здійснили черговий обмежений рейд до Бєлгородської області і продовжують діяти у прикордонному російському населеному пункті: за повідомленням військових російських блогерів та ЗМІ, диверсійно-розвідувальна група з 20 осіб увійшла в Нову Таволжанку і залишилася там.

Експерти також повідомляють, що Гладков на вимогу РДК і ЛСР провести переговори про обмін захопленими російськими військовополоненими спочатку погодився на зустріч, а потім відмовився.

Аналітики інституту підсумовують: дисонуюча реакція Росії на обмежений рейд у Бєлгородській області та повідомлення про нього продовжують наводити на думку, що російське керівництво ще не вирішило, як реагувати на ці обмежені рейди.

"Суперечливі повідомлення з офіційних російських джерел про ситуацію в Бєлгородській області та очевидне особисте рішення Гладкова відповісти на дії РДК і ЛСР свідчать про те, що Міноборони і Гладков не координують свої дії у відповідь на рейди", – зазначають в огляді.

На думку військових експертів, реакція російської влади була зосереджена в основному на інформаційних ефектах, і немає жодних ознак того, що російське керівництво визначило ширшу політику запобігання подальшим обмеженим рейдам у прикордонні регіони Росії.

Окрім того, обмежені рейди та обстріли кордону в Бєлгородській області все частіше стають центром критики на адресу російського військового керівництва.

Раніше ми повідомляли про те, що російські миротворці взяли в полон військових армії РФ і запропонували владі обмін.

Вас може зацікавити:

Бумеранг повернувся: жителі Шебекіно скаржаться на мародерів та грабіжників

Польські добровольці приєдналися до звільнення Росії: фото та відео з рейду на Бєлгородщину

У Шебекіно знищили базу російських військових: відео пожежі