RU  UA

Ми маємо готуватись до затяжної війни: що може означати підрив Каховської ГЕС

Росіяни, зруйнувавши Каховську ГЕС, зробили собі "постріл в ногу", адже затоплення зробить непридатними побудовані ними лінії оборони й їм доведеться переміщуватися на інші позиції.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів майор 103 бригади ТРО Олександр Ганущин.

Читайте також: Херсонщина йде під воду: що відбувається в місцях затоплення після теракту на ГЕС

Також, впевнений військовий, ці дії змінять ставлення до окупантів лояльного до них населення.

"Скоріше за все, росіяни самі не розраховували на такий масштаб катастрофи. Вони навіть не поставили до відома свій офіцерський склад, поставивши власні війська перед фактом потопу, від якого вони мусять рятуватися самотужки", - розповів офіцер.

Майор 103 бригади ТРО припускає, що мотивом підриву Каховської ГЕС може бути геополітичний тиск через Запорізьку АЕС. Не виключено також, що це стало наслідком внутрішньої боротьби в Росії чи навіть відволікали увагу від подій у Бєлгородській області.

"Судячи з усього, Путін не має інформації про те, що відбувається на Бєлгородчині. Скільки це триватиме, не знає ніхто. Цей процес зможуть зупинити тільки великі втрати. Рано чи пізно вони змінять ставлення росіян до війни. Проте зараз це ще далеко. Ми маємо готуватися до затяжної війни", - вважає Олександр Ганущин.

Також він зазначив, що навіть після короткої війни в Югославії, там досі знаходять міни, тому в Україні після перемоги буде найбільша у світі операція з розмінування.

Вас може зацікавити:

Теракт окупантів на Каховській ГЕС не вплине на плани контрнаступу ЗСУ - Наєв

В мережі назвали імена окупантів, які влаштували теракт на Каховській ГЕС

Кожне життя безцінне: з’явилися зворушливі кадри порятунку тварин на Херсонщині