RU  UA

Росія підривом ГЕС виграла трохи часу: військовий пояснив, чого добивалися окупанти

Підрив Каховської ГЕС дає можливість російським військовим відтягнути контрнаступ ЗСУ, аби встигнути підготувати своїх мобілізованих до цього.

Про це повідомив ізраїльський колишній спецпризначенець, доброволець ЗСУ Денис Десятник в етері Апостроф TV.

Читайте також: Теракт окупантів на Каховській ГЕС не вплине на плани контрнаступу ЗСУ - Наєв

"Підрив ГЕС дає росіянам певну паузу для відтягування наступу. Вони хочуть виграти час на підготовку мобілізованих. Водночас підрив ГЕС ослабив і російську оборону на певних ділянках. Росіяни не зможуть перейти на правий берег Дніпра", - зазначив він.

За словами Десятника, правий берег Дніпра добре укріплений та на ньому розташовано багато військової техніки, тому туди неможливо висаджувати великі сили, а тільки маленькі групи диверсантів у цивільному одязі.

Крім того, він прокоментував операцію у Бєлгородській області, мета якої, на думку добровольця ЗСУ, спонукати російських громадян до боротьби за зміну режиму в РФ.

"Це можно спровокувати тільки заходячи на територію Росії. Врешті-решт, це може спонукати російську владу піти на переговори і вийти з території України", - уточнив Десятник.

Він вважає, що у майбутньому у Росії потрібно буде створити сіру зону, аби виключити можливість повторення війни.

Нагадаємо, майор 103 бригади ТРО Олександр Ганущин повідомив, що росіяни підривом Каховської ГЕС зробили собі "постріл в ногу", адже затоплення зробить непридатними побудовані ними лінії оборони й їм доведеться переміщуватися на інші позиції.

  • Вас також може зацікавити:

Обстріли стають панічними, але у ворога перевага в артилерії: що відбувається на фронті

Є значне просування: в Міноборони повідомили про наступ ЗСУ біля Бахмуту

Плакали і благали про допомогу: в окупованих Олешках ЗСУ дроном передали воду жінці з дитиною на даху. Відео