RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Окупанти вдарили по лікарні в Гуляйполі: є жертви

Російські окупанти напередодні обстріляли Умань ракетами, а у п'ятницю, 9 червня, близько 11:20 російські військові нанесли авіаційний удар по місту Гуляйполе Пологівського району Запорізької області й внаслідок влучення ворожого снаряду по місцевій лікарні загинуло двоє людей, ще двоє отримали поранення від уламків.

Про це інформує Офіс Генпрокурора.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України.

Читайте: Харків знову під обстрілом: що відомо

Як повідомляють місцеві канали, під час ворожого удару по лікарні загинув 46-річний сантехник та 55-річна молодша медична сестра, яка знаходилася поруч з місцем влучання.

Ще дві медичні сестри отримали січені ушкодження від уламків, госпіталізації не потребують. Крім того, поранення отримала й працівниця ДСНС.

За інформацією обласного ГУНП, лише за вчорашню добу російські війська обстріляли населені пункти регіону з авіації, артилерії, реактивних систем залпового вогню та застосували безпілотники.

Загалом під ворожий вогонь потрапили Новояковлівка, Гуляйполе, Залізничне, Новоандріївка, Гуляйпільське, Чарівне, Ольгівське, Червоне, Малинівка, Білогір’я, Староукраїнка, Темирівка, Щербаки, Новомиколаївка, Новогригорівка, Полтавка, Степногірськ, Кам'янське, Степове, Малі Щербаки.

Всього до поліції надійшло 24 повідомлення про руйнування інфраструктури Гуляйпільщини та Оріхівщини, а також сіл у Василівському районі.

Вчора обійшлося без жертв серед мирного населення.

Нагадаємо, що у ніч проти 9 червня російські окупанти атакували Україну ракетами – внаслідок падіння уламків у місті Звягель на Житомирщині десятки будинків пошкоджено, є травмовані та одна загибла людина.

Вас може зацікавити:

Окупанти накрили Херсон артилерією під час евакуації населення, є поранені — МВС

Росіяни використовують найстрашніший вид катування: нейропсихолог пояснив тактику окупантів

У Херсоні під обстріл потрапив головний рабин України: що відомо про його стан