RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

День усіх святих 11 червня: найсильніші молитви

У 2023 році православні українці відзначають Собор усіх святих або День усіх святих у неділю, 11 червня. Це церковне свято відзначають через тиждень після Дня Святої Трійці.

"Апостроф" підібрав молитви до Дня всіх святих.

Читайте також: Церковні свята у червні 2023: календар з важливими датами

Ви, всі святі Божі угодники, що за свого земного життя так, як і ми тепер, вірно молилися і працювали та - завдяки провадженню й допомозі, милості і благодаті Святого Духа - терпіли й боролися та перемагали спокуси і пристрасті, ви, що в своєму житті постійно й наполегливо шукали Бога, Йому вірно й посвячено - в любові й подяці служили, а через цю свою тверду віру і молитву, Слово Боже, хрест і відречення себе самих Його знаходили і, зрештою, дійшли до Неба, ви всі, патріярхи і пророки, апостоли й мученики, святителі та ісповідники, преподобні і праведні, і Ти, личе святих жінок, ви всі добрий подвиг закінчили і витривали у Божій вірі і надії.

Тому прошу вас, що маєте велику сміливість перед Спасителем: разом зі мною просіть Його, - як доброго й всеблагого Небесного Батька, - щоб мене Він помилував, зцілив і спас душу мою. Амінь.

***

Святі Божі, ви перейшли щасливо земну долину плачу і дійшли до пристані вічного миру та щастя, молю вас: заопікуйтеся мною, бо зітхаючи проводжу дні життя у болю, серед скорбот і диявольських спокус. Змилосердьтеся наді мною, святі Божі, та випросіть мені у Всемогутнього Бога благодать за вашим прикладом зберегти святу віру, по-християнськи прожити життя, а в годину смерті заслужено почути слова: «Слуго добрий і вірний, увійди в радість Господа Твого». Амінь.

***

До вас, о всі святі, як до провідних світильників, що діями своїми освітили шлях небесного сходу, ми, многогрішні, смиренно коліна серця нашого схиляємо та з глибини душі взиваємо. Ублагайте за нас Чоловіколюбця Бога, щоб не попустив нам далі блукати по бездоріжжях гріха, але щоб просвітив наш розум і серце світлом благодаті Своєї, щоб, нею просвічені та скріплені, змогли ми решту життя земного доброю стежкою неперешкодно пройти, щоб заступництвом вашим перед Всеблагим Господом сподобилися бути причасниками вашої духовної трапези в Небесному чертозі Царя слави. Йому ж із Безначальним Його Отцем і Пресвятим, Благим і Животворчим Духом нехай буде слава, честь і поклоніння на віки віків. Амінь.

Раніше ми писали, що зміниться у православному календарі вже з 1 вересня.

  • Вас також може зацікавити:

Петров пост 2023: коли починається і календар харчування на кожен день

Новий календар ПЦУ: коли у 2023 році відзначатимемо Івана Купала та інші "літні" свята

Коли удобрювати грядки, а коли поливати: календар садівника на червень 2023 року