RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Українські бійці знищили цінну ціль і багато іншої техніки окупантів: відео ударів

На Сватівсько-Куп’янському напрямку відбулася війна операторів дронів, з якої наші воїни роти ударних БПЛА "Ахіллес" 92 ОМБр ім. Кошового отамана Івана Сірка вийшли переможцями, а бійці Центру спеціальних операцій "А" Служби безпеки за допомогою ударних безпілотників також досить ефективно знищують доволі цінне озброєння російського окупаційного війська.

Про це інформує СБ України.

Читайте: У Вугледарі росіяни зазнали найбільшої танкової невдачі: відео епічних битв

Повідомляється, що протягом тижня бійцями ЦСО "А" СБУ було знищено 16 танків, п’ять САУ, 14 бойових броньованих машин, 16 ворожих вантажівок, три системи спостереження "Муром", одну важку вогнеметну систему ТОС-1А "Солнцепек", два зенітних ракетних комплекси – "Тор" та "Бук", ліквідували понад півтори сотні окупантів.

"Оператори ударних дронів ЦСО "А" СБУ "розібрали" російські танки, ЗРК і піхоту. А роблять вони це дуже ювелірно і без "зайвих дублів" – окупанти в прямому сенсі згорають під час зйомок", - йдеться у описі до відео.

У той же час ресурс Defense Express зазначає, що серед ураженої техніки ворога цілей опинилася радіолокаційна станція "Зоопарк", що є дуже цінною ціллю, як з урахуванням її значущості, так і кількості знищених таких РЛС.

З початку повномасштабного вторгнення окупанти втратили щонайменше 9 РЛС комплексу "Зоопарк", з них дві – РЛС 1Л219 зі складу комплексу "Зоопарк" (з яких одна знищена і одна пошкоджена), і ще сім – РЛС 1Л261 зі складу комплексу "Зоопарк-1М" (три знищено, ще дві пошкоджено, і дві – трофейні).

Нагадаємо, що на війні українська армія щомісяця може втрачати до 10 тисяч безпілотників.

Вас може зацікавити:

Українська контррозвідка знищила російські ЗРК і САУ: відео

Потужний дрон знищив на Херсонщині комплекс спостереження окупантів: відео

Новий український безпілотник має унікальні здібності: відео з "Акулою"