RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Польських прикордонників вперше обстріляли з території Білорусії: що відомо

Польський прикордонний пункт вперше обстріляли з з боку Білорусі. Інцидент стався кілька днів тому. Прикордонники пов'язують цей інцидент з міграційною кризою, ініційованою білоруською стороною.

Про це повідомляють польські ЗМІ.

"Не знаю, чи стріляли з якоїсь пневматичної зброї, але в будь-якому випадку він пройшов через бокове скло автомобіля, вилетів з іншого боку і розбив ще одне вікно. Наголошую, що в транспортному засобі перебували двоє офіцерів, що також загрожувало їхньому життю та здоров'ю", - повідомив полковник прикордонної служби Аркадіуш Тивонюк.

Читайте також: Під Краковом сталася трагедія з українським підлітком: що відомо

Повідомляється, що з початку року мігранти здійснили 12,3 тис спроб незаконного перетину кордону.

Представник прикордонної служби повідомив, що більшість мігрантів, які намагаються перетнути польський кордон, походять з Афганістану, Сирії, Сомалі, Ємену та Іраку.

Прикордонники очікують нового епізоду кризи на кордоні з Білоруссю. Вже зараз служби як Польщі, так і країн Балтії відзначають значне збільшення кількості спроб нелегального проникнення іноземців на територію Євросоюзу.

Побоювання – особливо у литовців – викликають сигнали про те, що чергова хвиля мігрантів може зірвати Вільнюський саміт НАТО, який відбудеться 11-12 липня.

Аналіз служб також свідчить, що міжнародний фестиваль мистецтв "Слов'янський базар у Вітебську", який збігається з самітом Північноатлантичного альянсу, може бути частиною спецоперації. На захід запрошені громадяни понад 70 національностей, а в'їзд до Білорусі буде безвізовим. Є побоювання, що іноземці залишаться в Білорусі, а потім намагатимуться нелегально потрапити на Захід.

Нагадаємо, польський прикордонник врятував життя малюку з України.

Вас може зацікавити:

У Кракові українець зробив спробу суїциду: що відомо про його стан

Як навчаються діти в українських та польських школах: українка назвала ключові відмінності

Чому учні з України йдуть із польських шкіл: озвучено причини