RU  UA

Це не те, що показують в кіно: український боєць розкрив подробиці про контрнаступ

Сили оборони наразі перебувають у стадії "розвідка боєм", однак це ще не означає, що розпочався масштабний контрнаступ ЗСУ.

Про це в етері Апостроф TV розповів майор 103 бригади ТрО, депутат Львівської облради Олександр Ганущин.

Читайте також: Окупанти наступали на чотирьох напрямках, ЗСУ відбили понад 30 атак

Зокрема, співрозмовники попросили прокоментувати інформацію агенції Reuters про те, що Україна нібито вже задіяла 3 з 12 бригад для контрнаступу, однак вирішальна битва буде попереду. Також журналісти нагадали статтю видання The Economist, у якій йшлося, що ні Київ, ні Москва не вивели на поле бою ні всієї техніки, ні живої сили.

За словами Ганущина, Сили оборони наразі перебувають у стадії "розвідка боєм", але це ще не означає, що на фронті розпочався масштабний контрнаступ.

"Це наступальні дії, але це не той наступ, як собі уявляють люди з американських фільмів чи фільмів про Другу світову війну. Це дещо інше. Спочатку ворога треба деморалізувати, знищити його забезпечення. Це буде щось набагато ближче до умовно Херсонської операції з деокупації, ніж те, як було з Харківською. Можливо, люди як максималісти, хочуть все й одразу", - підкреслив майор 103-ї бригади ТрО.

Офіцер зазначив, що ЗСУ спочатку треба "розм’якшити" позиції ворога та завдати ударів по його логістиці, аби противник не міг оперативно постачати резерви та боєприпаси на передову. Лише за таких умов, за словами Ганущана, наступальна операція буде вдалою.

"Це складна математика, для цього люди закінчують серйозні академії, вчаться на історичних прикладах і не тільки. Тому швидких рішень не чекаємо, але невпинно просуваємося вперед", - резюмував він в етері Апостроф TV.

Читайте повну версію матеріалу: Швидкого успіху не буде - майор 103 бригади про наступ ЗСУ

Вас може зацікавити:

Ідуть бої за кожну посадку, трупи росіян лежать ще з зими: що відбувається на Бахмутському напрямку

На фронті з’явився ще один напрямок: що кажуть експерти про розклад сил

На кожному з напрямків є просування: Міноборони про хід контрнаступу ЗСУ