RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

"Смерть" Буданова: голова ГУР відреагував на російські фейки та пожартував про "загін безсмертних"

Керівник української військової розвідки Кирило Буданов покепкував над повідомленнями російських пропагандистських ЗМІ про свою загибель. Він заявив, що росіяни формують "загін безсмертних", які переслідуватимуть їх у нічних кошмарах.

Про це Буданов повідомив у коментарі виданню Kyiv Post.

Читайте також: У ЗСУ відповіли Пригожину на заяву про "загибель" командувача теробороною

За його словами, в Україні вже є спеціальний загін безсмертних командувачів, куди можна віднести головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, керівника ГУР, та інших відомих українських борців: Степана Бандеру, Симона Петлюру та Івана Мазепу.

"Тому у росіян і їхніх пропагандистів ще буде дуже багато роботи в нервовій, істеричній обстановці. Загін безсмертних буде серед ночі приходити у сни до російських обивателів, які прагнули захопити Україну, і їх кошмарити", - з іронією наголосив Буданов.

Чутки про те, що керівника розвідки Буданова було нібито важко поранено з'явилися у російських соцмережах після того, як Росія завдала ракетного удару по столиці 29 травня. Головні пропагандистські канали РФ підхопили цю тему, стверджуючи, що нібито самі українські ЗМІ визнали це. Зокрема, стверджували, що на недавньому відео Буданова нібито "згенерували" за допомогою штучного інтелекту.

Ключовий пропагандист Кремля Володимир Соловйов заявив, що Буданова перевезли у Німеччину і той - у комі. Потім російські ЗМІ "знищили" чи "поранили" Залужного. Однак сам російський диктатор Володимир Путін заявив минулого тижня, що все це - лише чутки.

Раніше ми розповідали, як пропаганда Кремля осоромилася з фейком про підготовку до призову українських дітей.

  • Вас також може зацікавити:

Путініст Басков у сльозах подякував армії РФ за можливість ходити до ресторанів

Працює "Легіон Хургада": в мережі вибухнули мемами і фотожабами про з'їденого акулою росіянина

Доказ для Гааги: пропагандист РФ на камеру заряджав РСЗВ "Град"