RU  UA

Україна та Росія наступають один на одного: що допоможе змінити ситуацію на користь ЗСУ

Військові експерти розповіли, що здатне переламати хід подій на фронті у протистоянні українських сил та російських окупантів.

Про це в ефірі Апостроф TV повідомив майор запасу Нацгвардії, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман.

Читайте також: Одна країна - дві думки: що в США говорять про контрнаступ ЗСУ

За його словами, зараз на полі болю спостерігається активна оборона. Росія намагається вести контрнаступальні дії на Куп'янському напрямку, де зосереджено велику кількість особового складу російської армії. Йдеться про близько 100 тисяч військовослужбовців, понад 800 стволів артилерії та дві тисячі танків.

При цьому він зауважив, що є один фактор, здатний допомогти українській армії та стати серйозною протидією російській навалі.

"Вони готувалися до максимальних наступальних дій, щоб стримувати наші сили. Я впевнений, що те, що відбувається, є елементом активного стримування з боку Російської Федерації. Але з нашого боку – це не є елементом справжніх бойових дій. На справжні бойові дії, на щастя, ворог ще не здатний. А ось відволікати наші сили – це ще можуть. Не хочеться про це говорити знову і знову, але нам зараз дуже допомогли б літаки. Я маю на увазі – штурмова авіація", - наголосив Олексій Гетьман.

Нагадаємо, російські окупанти протягом доби, 20 червня, продовжили атакувати територію України, завдаючи ракетних ударів. Цього разу застосували зенітні та крилаті ракети, а також ударні безпілотники.

  • Вас може зацікавити:

Росіянам влаштували пекло: в ЗСУ озвучили втрати ворога на Таврійському напрямку

ЗСУ звільнили ще один населений пункт на Запоріжжі: всі подробиці від Міноборони

Скільки Україна втратила західної техніки: розвідка Естонії назвала цифру